آموزش اندیکاتور ابر ایچیموکو – آموزش کاربردی | (Ichimoku indicator)

آموزش اندیکاتور ابر ایچیموکو با توجه به درخواست کاربران بورس نوشته شده است. اندیکاتور ابر ایچیموکو یک اندیکاتور همه کاره است که با عنوان Ichimoku Kinko Hyo نیز شناخته می‌شود. علت استفاده از عبارت “اندیکاتور همه کاره” توانایی این اندیکاتور در تعیین سطوح مقاومت و حمایت، تعیین جهت روند، اندازه‌گیری ممنتوم و تامین سیگنال‌های معامله است. نزدیک‌ترین ترجمه عبارت Ichimoku Kinko Hyo از ژاپنی می‌شود: با یک نگاه نمودار را اندازه‌گیری کن و این اسم کاملا با عملکرد اندیکاتور ابر ایچیموکو همخوانی دارد؛ زیرا تحلیلگران نمودارهای بورس می‌توانند با یک نگاه روند‌ها را تشخیص داده و سیگنال‌های احتمالی را بیرون بکشند.

این اندیکاتور توسط خبرنگار ژاپنی با نام Goichi Hosoda به وجود آمده و اولین بار در کتابش در سال 1969 در اختیار همگان قرار گرفته است. بعد از خواندن مقاله آموزش اندیکاتور ابر ایچیموکو وقتی اولین بار از ابر ایچیموکو بر روی نمودار استفاده کنید، ممکن است در نگاه اول کمی پیچیده و سخت به نظر برسد. اما در واقع کار با آن و درک مفاهیمش بسیار آسان بوده و سیگنال‌ها به خوبی قابل دریافت هستند.

پیشنهاد می‌کنم مقاله آموزش اندیکاتور ابر ایچیموکو در بازار بورس را در ادامه با دقت کامل مطالعه کنید. زیرا در صورت فهمیدن کامل اجزای این اندیکاتور، کار بسیار آسانی با استفاده از ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال خواهید داشت.

 

اندیکاتورهای ویژه: تمامی اندیکاتورهای کاربردی بورس

 

محاسبات آموزش اندیکاتور ابر ایچیموکو

برای شروع آموزش اندیکاتور ابر ایچیموکو باید این را بدانید که ابر ایچیموکو 5 جز مختلف دارد. 4 تا از این اجزا با استفاده از میانگین اوج و کف قیمت در یک دوره زمانی مشخص در بورس به دست می‌آیند. برای مثال اولین مورد میانگین اوج قیمتی و کف قیمتی در 9 دوره زمانی است. قبل از اینکه کامپیوتر‌ها و ابزارهای بسیار دقیق در اندازه‌گیری به دست بیایند، محاسبه ابر ایچیموکو آسان‌تر از میانگین متحرک بود. در ادامه فرمول‌های مربوط به اجزای اندیکاتور ابر ایچیموکو را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

نکته: نام موارد مختلف مربوط به اندیکاتور ابر ایچیموکو به شرح زیر است:

Tenkan-sen(خط تبدیل)
Kijun-sen(خط اصلی)
Senkou Span A(محدوده مقدم اول)
Senkou Span B(محدوده مقدم دوم)
Chikou Span(محدوده تاخیر)

آموزش اندیکاتور ابر ایچیموکو - فرمول1

در همین ابتدای مقاله آموزش اندیکاتور ابر ایچیموکو این نکته را در نظر داشته باشید که در این متن از معادل‌های فارسی اجزای اندیکاتور ابر ایچیموکو استفاده خواهیم کرد. نمودار زیر نمودار قیمت سهام ایران خودرو در بورس تهران را نشان می‌دهد. خط آبی رنگ رسم شده روی نمودار همان خط تبدیل است و سریعترین‌ و حساس‌ترین خط بوده و از همه خطوط به نمودار قیمت نزدیک‌تر می‌باشد.

خط قرمز یا همان خط اصلی گفته شده در بخش محاسبات، خط تبدیل را دنبال کرده و آن‌ هم به خوبی در نزدیکی نمودار قیمت است. ارتباط بین خط اصلی و خط تبدیل درست مانند میانگین متحرک 9 دوره‌ای و 26 دوره‌ای است که در آن میانگین متحرک 9 دوره‌ای سریع‌تر از 26 دوره‌ای بوده و میانگین متحرک 26 دوره‌ای تاخیر بیشتری دارد.

کانال قرمز رنگ در تصویر محدوده مقدم را نشان می‌دهد و خط بالایی کانال محدوده مقدم اول و خط پایینی، محدوده مقدم دوم است. خط سبز رنگ نیز همان محدوده تاخیر است که اهمیت چندانی ندارد.

آموزش اندیکاتور ابر ایچیموکو - 1

 

مقاله آموزش پولبک در بورس | شناسایی pullback را حتما مطالعه کنید

 

تحلیل اندیکاتور ابر ایچیموکو

ابر (همان کانال قرمز رنگ در تصویر قبلی) مهم‌ترین بخش اندیکاتور ابر ایچیموکو در بورس است که از محدوده مقدم اول و دوم تشکیل می‌شود. محدوده مقدم اول میانگین خط اصلی و خط تبدیل است که به ترتیب با دوره‌های زمانی 26 و 9 محاسبه می‌شوند. محدوده مقدم اول (سبز رنگ) سریع‌تر از محدوده مقدم دوم (قرمز رنگ) حرکت می‌کند.

محدوده مقدم دوم از میانگین اوج و کف 52 دوره زمانی به دست می‌آید. نحوه عملکرد این اجزا درست مانند میانگین متحرک‌هاست که میانگین متحرک با دوره زمانی کوتاه‌تر سریع‌تر از میانگین متحرک با دوره زمانی بلند‌تر حرکت می‌کند.

 

نکته:

دو راه برای تعیین روند‌ها با استفاده از ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال وجود دارد و اولین روش به شرح زیر است:

زمانی که نمودار قیمت در بورس بالاتر از ابر باشد، روند رو به بالا می باشد و زمانی که نمودار قیمت پایین‌تر از ابر باشد، روند رو به پایین و در صورتی که درون ابر قرار بگیرد، نمودار قیمت تقریبا یک خط صاف است و نوسان و روندی ندارد.

دومین روش استفاده از ابر زمانی است که محدوده مقدم اول (خط سبز) به بالای محدوده مقدم دوم می‌رسد و در این صورت ابر سبز رنگ رسم می‌شود( بخش کوچکی در نمودار شرکت ایران خودرو) . سیگنالی که از این اتفاق می توان به دست آورد این است که روند رو به بالا در حال قدرت گرفتن و در صورتی که ابر قرمز تشکیل شده و محدوده مقدم دوم به بالای محدوده مقدم اول برسد، روند رو به پایین در حال قوی شدن است.

در تصویر زیر شکل‌گیری این ابرها را در نمودار قیمت سهام بانک پاسارگاد در بورس مشاهده می‌کنید.

آموزش اندیکاتور ابر ایچیموکو - 2

 

پیشنهاد می کنم مقاله آموزش الگوهای کندل استیک | کندل استیک ژاپنی را مطالعه کنید

 

حال به یک مثال خارجی نیز نگاهی می کنیم. در تصویر زیر نمودار قیمت سهام شرکت بوئینگ را می‌بینید که بر ابر بر روی روند رو به پایین تمرکز کرده است. بعد از اینکه در ماه ژوئن، نمودار قیمت خط حمایت ابر را می‌شکند، روند تغییر می‌کند. رنگ ابر نیز بعد از اینکه در ماه جولای محدوده مقدم اول به زیر محدوده مقدم دوم می‌رود قرمز رنگ می‌شود. رد شدن نمودار از ابر و شکست آن اولین سیگنال و تغییر رنگ ابر از سبز به قرمز دومین سیگنال تغییر روند را نشان می‌دهد.

آموزش اندیکاتور ابر ایچیموکو - 3

 

همچنین می توانید آموزش خطوط حمایت و مقاومت در بورس (Support-Resistance) را مطالعه کنید. 

 

از خطوط تبدیل و اصلی برای تشخیص سیگنال‌های قوی‌تر و سریع‌تر استفاده می‌شود. این نکته را خوب به خاطر بسپارید که سیگنال‌های مثبت وقتی تشکیل می‌شوند که نمودار قیمت بالاتر از ابر بوده و یا ابر به رنگ سبز در بیاید. برعکس این موضوع نیز برای سیگنال‌های منفی صادق است.

 

سیگنال‌های خط تبدیل و اصلی

در تصویر زیر دو سیگنال مثبت در یک روند رو به بالا را می‌بینیم. اولین سیگنال به دلیل قیمت بالای ابر و ابر سبزرنگ ایجاد شده است. خط تبدیل در اواخر ماه ژوئن برای چند روز به زیر خط اصلی رفته است تا این برنامه‌ریزی انجام شود. یک عبور مثبت هنگامی رخ می‌دهد که خط تبدیل در جولای به بالای خط اصلی باز می‌گردد.

دومین سیگنال زمانی اتفاق می افتد که نمودار قیمت در بورس به سمت سطح حمایت ابر حرکت می‌کند. در این حالت خط تبدیل در ماه سپتامبر به زیر خط اصلی رفته است تا این برنامه‌ریزی فعال شود و سیگنال مثبت زمانی فعال می‌شود که خط تبدیل در اکتبر به بالای خط اصلی باز میگردد. گاهی اوقات تعیین مکان دقیق خطوط تبدیل و اصلی بر روی نمودار سخت است؛ اما در نمودار سایت‌هایی که امکان استفاده از اندیکاتورها در آن‌ها وجود دارند، اعدادی در سمت چپ نمودار نوشته شده است و عدد آبی رنگ، خط تبدیل و عدد قرمز رنگ خط اصلی است.

آموزش اندیکاتور ابر ایچیموکو - 4

 

پیشنهاد می کنم مقاله روانشناسی بازار بورس چیست و چگونه می‌توان از آن برای سودآوری استفاده کرد؟ را مطالعه کنید

 

سیگنال قیمت و خط اصلی

در بخش‌های قبلی سیگنال‌های مربوط به اندیکاتور ابر ایچیموکو و ترکیب خط اصلی و تبدیل را با هم مورد بررسی قرار دادیم و اکنون به سیگنال‌های دیگری که مربوط به ترکیب نمودار و قیمت و خط اصلی در بازار بورس می‌باشد را به شما توضیح خواهم داد.

تصویر پایین نمودار قیمت سهام شرکت دیزنی را در بورس نشان می‌دهد که در یک روند رو به بالا دو سیگنال مثبت را تولید کرده است: ابر در اندیکاتور ابر ایچیموکو سبز رنگ است و قیمت بالای آن قرار دارد. همزمان نمودار قیمت نیز به زیر خط اصلی (قرمز رنگ) رسیده است. این حرکت یک وضعیت فروش بیش از حد را در یک روند رو به بالای بزرگتر نشان می‌دهد. بعد از اینکه قیمت به بالای خط اصلی باز می‌گردد، پولبک به پایان می‌رسد و یک سیگنال مثبت تولید می‌شود.

آموزش اندیکاتور ابر ایچیموکو - 5

 

تصویر شماره 6 نیز دو سیگنال منفی را در یک روند رو به پایین به ما نشان می‌دهد. ابر قرمز رنگ بوده و قیمت زیر آن قرار دارد. همزمان با این وضعیت قیمت در بورس به بالای خط اصلی نیز صعود می‌کند که نشان‌دهنده یک وضعیت خرید بیش از حد در یک روند رو به پایین بزرگتر است. پرش قیمت به بالای خط اصلی تمام می‌شود و یک سیگنال منفی ایجاد می‌گردد.

آموزش اندیکاتور ابر ایچیموکو - 6

 

مقاله امواج الیوت در تحلیل تکنیکال چیست و این امواج چه کاربردی دارد؟ را حتما مطالعه کنید

 

خلاصه‌ای از سیگنال‌ها در اندیکاتور ابر ایچیموکو

در این مقاله سیگنال‌های مثبت و منفی مختلفی مورد بحث قرار گرفت. همانطور که دیدید سیگنال‌های مربوط به دنبال کردن روند‌ها با استفاده از ابر موجود در اندیکاتور ابر ایچیموکو و سیگنال‌های ممنتوم با خطوط اصلی و تبدیل به وجود آمدند.

به طور کلی حرکت قیمت در بالا و پایین ابر می‌تواند روند‌ها در بازار بورس را مشخص کند و با توجه به نحوه تغییرات، ابر ما می‌تواند به رنگ سبز یا قرمز دربیاید. بعد از اینکه روند با استفاده از ابر مشخص شد، خطوط اصلی و تبدیل درست مانند اندیکاتور MACD در تحلیل تکنیکال سیگنال تولید می‌کند. حرکات قیمت به سمت بالا و یا پایین خط اصلی نیز برای به دست آوردن سیگنال‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سیگنال‌های مثبت:

قیمت به سمت بالای ابر حرکت می‌کند( روند)

تغییر رنگ ابر از قرمز به سبز

نمودار قیمت به بالای خط اصلی می‌رسد(ممنتوم)

خط تبدیل به بالای خط اصلی می‌رسد(ممنتوم)

 

پیشنهاد می کنم مقاله سطوح فیبوناچی در تحلیل تکنیکال را مطالعه کنید

 

سیگنال‌های منفی:

قیمت به سمت پایین ابر حرکت می‌کند(روند)

تغییر رنگ ابر از سبز به قرمز

نمودار قیمت به زیر خط اصلی می‌رسد(ممنتوم)

خط تبدیل به بالای خط اصلی می‌رسد(ممنتوم)

 

اندیکاتورهای ویژه: تمامی اندیکاتورهای خرید و فروش

 

سخن پایانی

در آموزش اندیکاتور ابر ایچیموکو گفتیم که این اندیکاتور یک اندیکاتور بسیار مهم در بازار بورس می باشد. اندیکاتور ابر ایچیموکو یک اندیکاتور همه‌ جانبه در تحلیل تکنیکال است که برای تولید سیگنال‌های واضح و دقیق مورد استفاده قرار می‌گیرد. بعد از اینکه با استفاده از ابر روند نمودار در بورس مشخص شد، با بهره‌گیری از خطوط اصلی، تبدیل و خود قیمت می‌توان سیگنال‌های مناسبی را مشاهده کرد.

یک سیگنال کلاسیک در استفاده از ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال، عبور خط تبدیل از خط اصلی است. اما این نوع تغییر در یک روند قدرتمند بسیار کمیاب است و بهتر است از تقاطع‌های بین نمودار قیمت و خط اصلی برای مشاهده و به دست آوردن سیگنال‌ها بهره برد. (حتی عبور قیمت از خط تبدیل نیز قابل استفاده است)

در آموزش اندیکاتور ابر ایچیموکو گفتیم که تحلیلگران بازار بورس سیگنال‌ها را در جهت یک روند بزرگتر مورد بررسی قرار دهند و علاوه بر این برای سیگنال‌های مثبت به حرکت قیمت در یک پولبک و تصحیح قیمتی به سمت ابر نیز برای سیگنال‌های مثبت دقت کنند. بالعکس این موضوع نیز برای سیگنال‌های منفی در روند‌های رو به پایین صادق است.

با اینکه ابر ایچیموکو یک اندیکاتور کامل و همه‌کاره است؛ اما نباید از ترکیب آن با دیگر اندیکاتورها نیز برای موفقیت بیشتر در بورس غفلت کرد. تحلیلگران می‌توانند از ابر ایچیموکو روند قیمت را مشخص کرده و سپس از ارتعاش‌سنج‌های کلاسیک مانند RSI برای تعیین شرایط خرید و فروش بیش از حد استفاده کنند. امیدوارم از مقاله آموزش اندیکاتور ابر ایچیموکو استفاده بهینه را ببرید.

 

  • مقالات مرتبط

7 اندیکاتور مهم در تحلیل تکنیکال

آموزش اندیکاتور ATR

آموزش اندیکاتور ADX

آموزش اندیکاتور SAR

آموزش اندیکاتور کانال کلتنر (Keltener Channel)

آموزش اندیکاتور ویلیامز (Williams Indicator)

آموزش اندیکاتور باند بولینگر (Bollinger Bands)

آموزش اندیکاتور MFI

آموزش اندیکاتور میانگین متحرک (Moving Average)

آموزش اندیکاتور فیبوناچی (fibonacci Indicator)

آموزش اندیکاتور CCI

آموزش اندیکاتور RSI

آموزش اندیکاتور مکدی (MACD)

واگرایی در اندیکاتورها – واگرایی در تحلیل تکنیکال

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *