آموزش اندیکاتور ویلیامز – آموزش کاربردی | (Williams Indicator)

آموزش اندیکاتور ویلیامز در تحلیل تکنیکال در مقاله زیر توضیح داده شده و این اندیکاتور در اصل به صورت Williams %R نوشته می‌شود. اندیکاتور ویلیامز بر پایه یک ارتعاش سنج بوده و نسبت به نوسانات قیمت واکنش نشان می‌دهد. از این اندیکاتور برای شناسایی شرایط خرید و فروش بیش از حد و تعیین نقاطی که احتمال بازگشت قیمتی در بازار بوس هستند نیز استفاده می‌گردد.

نکته: در ادامه مقاله آموزش اندیکاتور ویلیامز در بورس هرجا که قصد استفاده از عبارت شرایط بیش از حد فروخته شده را داشتیم، از OB و به جای شرایط بیش از حد خریداری شده از OS استفاده می‌کنیم.پ

یکی از نقاط قوت و در واقع اصلی‌ترین آن‌ها در این اندیکاتور این است که نسبت به تغییرات قیمتی حساسیت بالایی داشته و به همین دلیل بهترین ابزار در بازارهای نوسانی (Ranging) است. با این حال از این اندیکاتور در بازارهای روندی که قیمت در یک جهت حرکت می‌کند نیز می‌توان بهره برد. این انعطاف و کاربردهای گسترده به دلیل تغییرات سطوح مقاومت و حمایت اندیکاتور است.

اندیکاتور Williams %R توسط آقای بیل ویلیامز، یک تحلیل‌گر و معامله‌گر مطرح بازار بورس، اختراع شده است. آقای بیل ویلیامز ابزارهای دیگری نیز برای تحلیل تکنیکال نمودارهای بورس تولید کرده است؛ اما در این مقاله آموزش اندیکاتور ویلیامز تمرکز ما بر روی اندیکاتور Williams %R است.

جالب است بدانید که این اندیکاتور به دلیل محاسبات ریاضی دقیق و پارامترهایی که برای آن در نظر گرفته شده است، بسیار دقیق بوده و حساسیت فوق‌العاده بالایی دارد. این ویژگی‌ همان چیزی است که اکثر اندیکاتوها از آن‌ بی‌بهره‌اند؛ زیرا معمولا اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال، سیگنال‌ها را با تاخیر به ما نشان می‌دهند.

 

اندیکاتورهای ویژه: تمامی اندیکاتورهای کاربردی بورس

 

اندیکاتور Williams %R چیست؟

اندیکاتور ویلیامز یک خط تنهاست که در زیر نمودار اصلی رسم شده و شرایط OB و OS را به ما نشان می‌دهد. این اندیکاتور در تحلیل تکنیکال بین -100 تا 0 مقداردهی می‌گردد.

این اندیکاتور بسیار حساس بوده و در تحلیل تکنیکال کاربردهای فوق‌العاده‌ای دارد. می‌توان با استفاده از آن بازگشت‌های قیمتی را تعیین کرد و بهترین جا برای استفاده از این اندیکاتور در بازارهای نوسانی بورس است.

نکته خوب در مورد Williams %R این است که در هر بازاری قابل استفاده است؛ برای مثال برای بازار کالاها، بورس، فارکس و ارزهای دیجیتال می‌توان از Williams %R با هر قاب زمانی‌ با توجه به استراتژی معامله خودتان استفاده کرد.

در تصویر زیر می‌بینید که اندیکاتور ویلیامز در کنار نمودار چگونه نمایش داده می‌شود.

آموزش اندیکاتور ویلیامز - 1

 

مقاله آموزش پولبک در بورس | شناسایی pullback را حتما مطالعه کنید

 

یکی دیگر از نقاط قوت Williams %R این است که معامله‌گران دودویی می‌توانند از این اندیکاتور برای معامله چند‌جهته در یک بازار نوسانی استفاده کنند و در عین حال در روندها نیز قدرتمند ظاهر می‌شود. در ادامه نگاهی به فرمول ریاضی این اندیکاتور میندازیم تا یک پیش‌زمینه خوب از محاسبات آن داشته باشیم.
محاسبات

فرمول محاسبه اندیکاتور ویلیامز در تحلیل تکنیکال ساده است. زیرا از ساختار ریاضی پیچیده و فرمول‌های چندلایه تشکیل نشده است. این موضوع دلیل انعطاف و حساسیت اندیکاتور ویلیامز است.

آموزش اندیکاتور ویلیامز - فرمول1

 

تمتم پارامترهایی که در این فرمول به کار رفته‌اند قیمت‌های مختلف در یک دوره زمانی انتخاب شده هستند. اندیکاتور ویلیامز با 14 دوره زمانی بهترین عملکرد را دارد(14 ساعت و یا 14 روز با توجه به نحوه معاملات شما)

 

پیشنهاد می کنم مقاله آموزش الگوهای کندل استیک | کندل استیک ژاپنی را مطالعه کنید

 

تنظیمات اندیکاتور ویلیامز در تحلیل تکنیکال

در اندیکاتور Williams %R می‌توانید چندین پارامتر را در تنظیمات آن تغییر دهید. مهم‌ترین پارامتر همان دوره زمانی است که حساسیت و میزان واکنش اندیکاتور به قیمت‌ها را تعیین می‌کند. مقدار پیش‌فرض برای ویلیامز 14 دوره زمانی است؛ اما اگر معامله‌گران بخواهند سیگنال‌های بیشتری را دریافت کنند؛ بهتر است تعداد دوره‌های زمانی را کاهش دهند؛ برای مثال اگر یک سهام به صورت کوتاه‌مدت سوددهی خوبی دارد و فرصت‌های ورود به معامله متعددی را در خود جای داده است، انتخاب 5 تا 13 دوره زمانی مناسب‌تر است.

از آن طرف اگر سرمایه‌گذار بخواهد تحلیل بلندمدت در بورس انجام بدهد و بر روی روندهای قدرتمند سرمایه‌گذاری کرده و به نوسانات گذری توجهی نداشته باشد، بهتر است تعداد دوره‌های زمانی اندیکاتور را بین 15 تا 34 دوره زمانی تعیین کند. به این نکته توجه کنید که در صورت بالابردن تعداد دوره‌های زمانی تاخیر در اندیکاتور به وجود آمده و ممکن است که سیگنال‌های مفیدی را از دست بدهید.

 

نکته:

پیشنهاد ما این است که تنظیمات پیش فرض دوره زمانی اندیکاتور ویلیامز در تحلیل تکنیکال را دست‌کاری نکرده و اگر اصرار دارید، از اعداد فیبوناچی استفاده کنید؛ برای مثال عدد 13 را جایگزین 14 نمایید.

دومین پارامتری که می‌تواند تغییر کند، منبع اصلی خود فرمول است. بسیاری از تحلیلگران بازار بورس از قیمت‌های پایانی برای اندیکاتورها استفاده می‌کنند؛ اما شما می‌توانید با توجه به پیش زمینه معاملاتی خود از قیمت‌های آغازین، اوج و کف قیمتی نیز استفاده کنید.

دو فاکتور دیگر بر روی عملکرد اندیکاتور ویلیامز تاثیر می‌گذارند. در این ادیکاتور عدد -20 مخصوص شرایط OB و عدد -80 برای شرایط OS به کار گرفته می‌شود. شما می‌توانید به عنوان یک تحلیلگر بازار بورس این اعداد را تغییر داده و عقب جلو ببرید. هدف اصلی برای ایجاد چنین تغییری، بالا بردن تعداد سیگنال‌ها در صورت رسیدن به شرایط حباب قیمتی است.

تمام این تغییرات بر روی استراتژی‌های معامله تاثیرات بزرگی می‌گذارند و سرمایه‌گذاران و تحلیلگران باید قبل از اینکه هرگونه تغییری در این موارد ایجاد کنند، در یک اکانت دمو آن‌‌ها را تمرین کرده و با یادگیری کامل و دیدن تاثیراتش، آن تنظیمات را به دنیای واقعی وارد کنند.

 

همچنین می توانید آموزش خطوط حمایت و مقاومت در بورس (Support-Resistance) را مطالعه کنید. 

 

نحوه کار و آموزش اندیکاتور ویلیامز (Williams %R)

فکر و هدف اصلی آموزش اندیکاتور ویلیامز در تحلیل تکنیکال این است که بازگشت‌های قیمتی را با توجه به حباب‌های بازار شناسایی کنیم. بسیاری از ارتعاش‌سنج‌ها شرایط OB و OS را به ما نشان می‌دهند و این کار را با شناسایی دور شدن قیمت از مقدار میانگین به انجام می‌رسانند.

در تاریخچه بازارهای مالی همچون بورس، قیمت‌ها همیشه سعی در بازگشت به مقدار میانگین و محل تعادل خود داشتند؛ پس می‌توانیم از سطوح OB و OS به عنوان خطوط مقاومت و حمایت استفاده کنیم. در ادامه برخی از استراتژی‌های آموزش اندیکاتور ویلیامز برای موفقیت در بورس را می‌خوانید.

 

شرایط لازم برای خرید و ثبت سفارش در اندیکاتور ویلیامز

دو سناریوی متفاوت برای نشان دادن سیگنال یک بازار رو به رشد و بازگشت قیمتی بعد از تمام شدن یک روند رو به پایین در بورس وجود دارد. اولین سناریو زمانی اتفاق میفتد که اندیکاتور ویلیامز از حد OS عبور کرده و بعد به بالای آن باز‌میگردد و سناریوی دوم نیز تقریبا یکسان است؛ اما به این صورت است که خط ارتعاش‌سنج برای مدتی در منطقه زیر OS در حال حرکت بوده باشد و سپس از آن عبور کرده و به بالای آن برود. در این شرایط بهتر است که اقدام به خرید کنید.

بعد از اینکه سرمایه‌گذاران در این شرایط خرید کردند، باید به رصد بازار بورس ادامه دهند و در صورتی که اندیکاتور ویلیامز به رشد خود ادامه داد، چرخه معاملات خود را ادامه دهند؛ اما اگر اندیکاتور تغییر جهت داده و به سمت پایین‌ حرکت کرد، معامله‌گران باید کار خود را متوقف کنند.

 

شرایط فروش و ثبت سفارش در اندیکاتور ویلیامز

برعکس شرایط قبلی اگر اندیکاتور ویلیامز به خط OB برسد و از آن بازگردد و یا بعد از مدتی بالاتر ماندن از این سطح به زیر آن برسد، باید برای فروش اقدام کنید. مانند قبل معامله‌گران باید منتظر تایید باشند و اگر اندیکاتور به سقوط خود ادامه داد، باید معاملات را ادامه دهند؛ اما اگر از روند خود بازگشت، باید کار خود را متوقف کنند.

از آنجایی که خطوط OB و OS به عنوان سطوح مقاومت و حمایت عمل می‌کنند، باید قوانین عبور از این سطوح در تحلیل تکنیکال را برای آن‌ها به کار گرفت.

آموزش اندیکاتور ویلیامز - 2

 

پیشنهاد می کنم مقاله روانشناسی بازار بورس چیست و چگونه می‌توان از آن برای سودآوری استفاده کرد؟ را مطالعه کنید

 

مثال‌هایی از بکار گیری اندیکاتور ویلیامز

اندیکاتور ویلیامز در تحلیل تکنیکال می‌تواند به تنهایی به کار گرفته شده و یا بخشی از یک سیستم معاملاتی در نظر گرفته شود و در ترکیب با دیگر اندیکاتورها از آن استفاده کرد. در ادامه مثال‌هایی از به کار گیری Williams %R در استراتژی‌های مختلف را با هم مورد بررسی قرار می‌دهیم.

تصویر زیر نمودار 4 ساعته زیر تغییرات قیمت یورو/پوند را در فارکس نشان می‌دهد. اندیکاتور ویلیامز در این نمودار به خوبی کار کرده و سیگنال‌های قدرتمندی را با توجه به شرایط گفته شده در بخش قبلی برای ما نمایان می‌کند. تنها محدودیت در این مثال این است که قیمت نوسان زیادی دارد و بازگشت‌های بسیاری را تجربه می‌کند و نمی‌توان یک معامله مشخص را به طور مداوم ادامه داد.

آموزش اندیکاتور ویلیامز - 3

 

همچنین می توانید از فیلترهای کاربردی دیده بان بازار بورس استفاده نمایید. این مجموعه شامل بیش از 500 فیلتر کاربردی می باشد. 

 

تصویر زیر نیز نمودار 1 ساعته پوند/یوان ژاپن را نشان می‌دهد که از اندیکاتور ویلیامز در آن استفاده شده است. همانطور که می‌بینید، بعد از اینکه ویلیامز از محدوده OS جدا می‌شود، روند رو به بالا کار خود را آغاز می‌کند. بعد اینکه اندیکاتور به منطقه OB می‌رسد نیز ویلیامز سیگنال‌های خوبی را برای ادامه دادن خرید نشان می‌دهد؛ زیرا خط اندیکاتور به طور مداوم به خط OB رسیده و باز می‌گردد که نشان از یک ممنتوم رو به رشد قدرتمند است.

با این حال در فلش قرمز آخر می‌بینید که اندیکاتور از بالای خط حمایت و OB به پایین آمده و راه خود را ادامه می‌دهد که در اینجا سرمایه‌گذاران باید به فکر فروش بیفتند.

آموزش اندیکاتور ویلیامز - 4

 

مقاله امواج الیوت در تحلیل تکنیکال چیست و این امواج چه کاربردی دارد؟ را حتما مطالعه کنید

 

ترکیب اندیکاتور ویلیامز با MACD در تحلیل تکنیکال

بسیاری از اندیکاتورهای موجود در تحلیل تکینکال نیاز به یک اندیکاتور مکمل با فرمول متفاوت دارند که بتواند سیگنال‌های داده شده را تایید کرده و نویز‌های مزاحم بازار را از بین ببرد. اندیکاتور ویلیامز نیز از این قاعده مستثنا نیست و همانطور که در اکثر مقالات مربوط به اندیکاتورها گفتیم، استفاده از تنها یک اندیکاتور برای موفقیت در بورس به هیچ عنوان کافی نیست.

مهم‌ترین نگرانی در استفاده از یک ارتعاش‌سنج این است که در هنگام واکنش نشان دادن به تغییرات ممنتوم، عمیق نشده و نمی‌تواند عقب‌نشینی‌ها و روندها را به خوبی تشخیص دهد. در این حالت استفاده از یک اندیکاتور روند در بازار بورس ضروری به نظر می‌رسد و MACD بهترین گزینه برای ترکیب با ویلیامز است.

تصویر زیر نمودار ساعتی دلار آمریکا/یوان ژاپن را نشان می‌دهد. اولین سیگنال برای فروش توسط اندیکاتور MACD تایید نشد؛ زیرا با وجود اینکه ویلیامز از منطقه OB به پایین آمد، هیستوگرام MACD مثبت بود.( فلش‌های غیر هم رنگ)

پیشنهاد می‌کنم که مقاله مربوط به آموزش اندیکاتور مکدی (MACD) را قبل از به کارگیری این دو اندیکاتور با هم مطالعه کنید.

مثال بعدی (فلش‌های هم رنگ) این موضوع توسط MACD نیز تایید شد؛ زیرا خطوط آن از روی هم عبور کردند و با این سیگنال‌های دوگانه روند رو به پایین شروع شد.

آموزش اندیکاتور ویلیامز - 5

 

پیشنهاد می کنم مقاله سطوح فیبوناچی در تحلیل تکنیکال را مطالعه کنید

 

در تصویر زیر نیز مقدار عددی اندیکاتور ویلیامز بر روی نمودار قیمت سهام بانک تجارت در بورس به -45 رسیده است.

آموزش اندیکاتور ویلیامز - نمونه

 

اندیکاتورهای ویژه: تمامی اندیکاتورهای خرید و فروش

 

سخن پایانی

آموزش اندیکاتور ویلیامز که یکی از اندیکاتورهای مهم می باشد به سرمایه گذاران بورس پیشنهاد می کنیم. اندیکاتور Williams %R یک اندیکاتور بسیار حساس با یک فرمول انعطاف‌پذیر و ساده است که به شما اجازه می‌دهد هم در بازارهای نوسانی و هم در بازارهای روندی کار کرده و سود کنید. این اندیکاتور شرایط OB و OS را به خوبی نشان داده و نقاط بازگشت قیمتی را نیز مشخص می‌کند.

استراتژی کار با اندیکاتور ویلیامز در تحلیل تکنیکال با هر بازار مالی‌ای قابل استفاده است و از آن می‌توان برای موفقیت در بازار بورس، فارکس و یا حتی ارزهای دیجیتال نیز بهره برد.

برخی از استراتژی‌های کار با اندیکاتور ویلیامز در بورس می‌تواند عمق زیادی نداشته باشد و تصحیح‌های قیمتی گذرا را با یک روند رو به پایین اشتباه بگیرد. در این صورت بهترین کار استفاده ترکیبی از این ابزار بسیار خوب در تحلیل تکنیکال با دیگر الگوها و اندیکاتورهاست.

پیشنهاد ما به شما اندیکاتور MACD است و حتما خوب می‌دانید که استفاده از تنها یک اندیکاتور در معاملات نمی‌تواند موفقیت شما را در بازار بورس تضمین کند. سعی کنید از روش‌های ترکیبی همراه با آموزش اندیکاتور ویلیامز در تحلیل تکنیکال استفاده کنید تا بیشترین سود روانه جیب‌های شما بشود.

 

  • مقالات مرتبط

7 اندیکاتور مهم در تحلیل تکنیکال

آموزش اندیکاتور ATR

آموزش اندیکاتور ADX

آموزش اندیکاتور SAR

آموزش اندیکاتور کانال کلتنر (Keltener Channel)

آموزش اندیکاتور باند بولینگر (Bollinger Bands)

آموزش اندیکاتور MFI

آموزش اندیکاتور میانگین متحرک (Moving Average)

آموزش اندیکاتور ابر ایچیموکو (Ichimoku Kinko Hyo)

آموزش اندیکاتور فیبوناچی (fibonacci Indicator)

آموزش اندیکاتور CCI

آموزش اندیکاتور RSI

آموزش اندیکاتور مکدی (MACD)

واگرایی در اندیکاتورها – واگرایی در تحلیل تکنیکال

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *