استراتژی گپ و اسکالپ در بورس | Gap & Scalp

استراتژی‌های مختلف معامله اغلب چارچوب‌های زمانی مشخصی را هدف قرار می‌دهند. استراتژی گپ و اسکالپ در بورس دو نوع استراتژی کوتاه مدت هستند که بسیاری از معامله‌گران از طریق آنها درآمد کسب می‌کنند. این دو استراتژی از الگوهای مشخصی برای شناسایی فرصت معاملاتی مناسب در نمودار قیمت استفاده می‌کنند. اصطلاح گپ به یک وضعیت در نمودار اشاره دارد که شکافی در روند قیمت ایجاد می‌شود.

استراتژی‌ها نحوه‌هایی از معامله با هدف به دست آوردن سود از تغییرات قابل پیش‌بینی بازار هستند. معمولا استراتژی‌های کوتاه مدت با هدف کسب سود از تغییرات روزانه قیمت‌ها طراحی می‌شوند. بسیاری از متخصصان بازار و معامله‌گران درآمد خود را از طریق این نوع معاملات کوتاه مدت تامین می‌کنند. استراتژی گپ و اسکالپ در بورس از این نوع استراتژی‌های کوتاه مدت هستند که نیاز به تمرکز زیادی روی اطلاعات و داده‌های بازار بورس دارند.

استراتژی گپ

استراتژی گپ در بورس

یکی از استراتژی‌های محبوب در معاملات بورس استراتژی گپ است. از برخی جهات استراتژی گپ و اسکالپ در بورس شباهت‌های زیادی دارند. این استراتژی با شناسایی یک شکاف عمده در قیمت، که باعث ایجاد فاصله بین قیمت بسته شدن روز قبل و قیمت باز شدن روز جدید می‌شود، شروع می‌کند. شکاف قیمت معمولا به دلیل تغییرات غیر قابل پیش‌بینی در ارزش زیرین ایجاد می‌شوند. برای مثال، اگر مشخص شود سود یک شرکت چند برابر چیزی بوده که پیش‌بینی می‌شده، ممکن است روز بعد قیمت سهام شرکت با فاصله زیادی از بسته شدن قیمت روز قبل شروع به کار کند.

استراتژی گپ در بورس

 

به همین ترتیب هم تغییرات ناگهانی ممکن است باعث افت قیمت یک سهام و ایجاد شکاف قیمت رو به پایین شود. برای مثال ممکن است یک شرکت هواپیمایی اجازه سفر به مناطقی از جهان را از دست بدهد، و قیمت سهام آن در روز بعد به این خاطر دچار شکاف رو به پایین شود. استراتژی گپ با شناسایی یک شکاف در نمودار قیمت، یا با پیش‌بینی این شکاف تعریف می‌شود. برای مثال ممکن است معامله‌گران با تجربه پس از انتشار گزارشی مثبت در مورد یک شرکت، با این پیش‌بینی که فردا قیمت سهام شرکت شاهد یک شکاف خواهد بود، آن را خریداری کنند.

 

انواع گپ در بورس

همان طور که پیشتر اشاره شد، گپ شامل هر نوع شکاف در روند منطقی قیمت می‌شود. به صورت کلی، چهار گروه از گپ یا شکاف‌ها قابل شناسایی هستند:

  • گپ‌های قطع کننده (Breakaway gaps): در انتهای یک پترن قیمت روی می‌دهند و سیگنال شروع یک روند جدید را می‌دهند.
  • گپ‌های فرسایشی (Exhaustion gaps): اغلب نزدیک به انتهای یک پترن قیمت روی می‌دهند و سیگنال یک تلاش نهایی برای دستیابی به اوج یا کف تازه را می‌دهند.
  • گپ‌های معمول (Common gaps): نمی‌توانند در پترن قیمت قیمت قرار بگیرند؛ تنها محدوده‌ای را نمایش می‌دهند که قیمت در آن دچار شکاف شده است.
  • گپ‌های مداوم (Continuation gaps): در میانه یک پترن قیمت روی می‌دهند و سیگنال یک افزایش خریداران یا فروشندگان با یک باور مشترک در مورد جهت حرکت آتی شرکت را می‌دهد.

 

پر شدن شکاف

استراتژی گپ و اسکالپ در بورس هر دو بر اساس شناخت از رفتار بازار توسعه یافته‌اند. پترن یا الگوی قیمت یک سهام بر اساس عوامل گوناگونی فعالیت می‌کند که کارکرد داخلی یا حتی سودآوری شرکت یکی از آنها محسوب می‌شود. به همین دلیل در بیشتر مواقع، بعد از بروز یک شکاف در قیمت، این شکاف به دلایل زیر پر می‌شود:

  • واکنش احساسی: تحلیل‌گران به این نتیجه می‌رسند که رفتار مشتریان با باور مشترک در مورد دارایی زیرین سهام تا حد زیادی احساسی بوده است. این باعث می‌شود قیمت درگیر یک اصلاح کوچک یا گسترده شود.
  • مقاومت تکنیکال: وقتی قیمت به سرعت و ناگهانی افزایش یا کاهش پیدا می‌کند، در پشت خود هیچ حمایت یا مقاومتی به جا نمی‌گذارد.
  • پترن قیمت: الگوهای قیمت برای شناسایی گپ‌ها مورد استفاده قرار گرفته و به معامله‌گر می‌گویند که یک گپ پُر خواهد شد یا نه. گپ‌های فرسایشی اغلب بیشتر از همه احتمال دارد پر شوند چرا که آنها در انتهای روند روی می‌دهند.

پر شدن شکاف

مثال معامله با استراتژی گپ

برای این که این ایده‌ها را به هم گره بزنیم، بیایید یک مثال فرضی را در نظر بگیریم. برای مثال از یک استراتژی گپ برای شناسایی ریتریس یا بازگشت قیمت به یک قیمت پیشین می‌خواهیم استفاده کنیم. قواعدی که لازم است در نظر بگیریم شامل موارد زیر می‌شود:

  • معامله همیشه باید در جهت کلی قیمت انجام شود (نمودارهای ساعتی را نگاه کنید)
  • قیمت سهام باید به شکل قابل توجهی بالا یا پایین سطح مقاومت کلیدی در نمودارهای 30 دقیقه‌ای باشد.
  • قیمت باید به سطح مقاومت اولیه بازگشت داشته باشد. این نشان می‌دهد که شکاف پر شده، و قیمتی که به مقاومت قبلی رسیده توانسته حمایت پیدا کند.
  • باید یک شمع در نمودار وجود داشته باشد که تدوام قیمت در مسیر شکاف را نشان دهد. این باعث می‌شود اطمینان حاصل کنید سطح حمایتی همچنان دست نخورده باقی خواهد ماند.

 

استراتژی اسکالپینگ در بورس

معامله‌گران از طریق استراتژی اسکالپینگ سعی می‌کنند از کوچک‌ترین تغییرات قیمت در بازار سود به دست آورند. برای معامله کردن به سبک اسکالپینگ، معامله‌گران باید به یک استراتژی فروش سریع تسلط کامل داشته باشند. در حقیقت سرعت در معامله نقشی بسیار مهم در استراتژی گپ و اسکالپ در بورس دارد. دلیل این موضوع تغییر سریع قیمت‌ها به نحوی است که دیر جنبیدن ممکن است منجر به از بین رفتن فرصت شود. برای همین بسیاری از معامله‌گران باتجربه، از الگوریتم‌ و ربات‌های معاملاتی برای انجام معاملات اسکالپینگ استفاده می‌کنند.

استراتژی اسکالپینگ در بورس

معامله‌گرانی که از استراتژی اسکالپ استفاده می‌کنند از هر معامله سود کمی به دست می‌آورند. آنها به این دلیل لازم است از ابزارهای تخصصی مانند تریدر و الگوریتم‌های معاملاتی استفاده کنند که یک ضرر بزرگ ممکن است باعث شود تمام سود آنها از بین برود.

اسکالپ‌کننده‌ها اغلب با فرضیات زیر معامله می‌کنند:

  • کمتر در معرض تغییرات بازار بودن ریسک را کاهش می‌دهد.
  • تغییرات کوچک‌تر به سادگی قابل شناسایی هستند. و این در حالی است که عدم توازن بزرگی در عرضه و تقاضا برای تغییرات بزرگ قیمت نیاز است. برای مثال، سهامی که 01/0 % تغییر داشته ساده‌تر از سهامی که 10% تغییر قیمت داشته شناسایی می‌شود.
  • تغییرات کوچک‌تر بیشتر از تغییرات بزرگ روی می‌دهند.

 

انواع اسکالپ

در حال حاضر با توجه به رویکرد معامله‌گران اسکالپ‌، انواع مختلفی از این نوع معامله ایجاد شده است. با ظهور صرافی‌های ارز دیجیتال و همچنین کارگزاری‌های مختلف سهام آنلاین، یک نوع از استراتژی اسکالپ جدید ایجاد شده که سعی می‌کند از اختلاف قیمت کالاهای مشابه در بازارهای متفاوت سود ببرد. اگر تا به حال تغییرات قیمت بازار را رصد کرده باشید، متوجه شده‌اید که فاصله‌ای بین اعلام تغییرات قیمت توسط مراجع قیمت متفاوت وجود دارد. این فاصله در صرافی‌های ارز دیجیتال نسبت به کارگزاری‌های رسمی سهام بیشتر اتفاق می‌افتد.

یک دسته از معامله‌گران اسکالپ جدید سعی می‌کنند با کمک ربات‌های معاملاتی از این فاصله و اختلاف قیمت‌های لحظه‌ای سود ببرند. آنها ربات‌هایی طراحی می‌کنند که در لحظه با رصد کردن تغییر قیمت معامله انجام می‌دهند. معامله‌ کردن از این طریق به ابزارهای پیشرفته و همچنین تسلط زیاد روی بازار نیاز دارد. استراتژی گپ و اسکالپ در بورس اغلب به ابزارهای تخصصی نیاز دارد.

روش سنتی‌تر معامله اسکالپ شامل خرید چندین هزار سهامی است که معامله‌گر تصور می‌کند روند رو به رشدی خواهد داشت. اسکالپ‌کنندگان در این روش چند هزار سهام خریداری می‌کنند و با اولین حرکت رو به رشد سهام خود را می‌فروشند. برای این نوع معامله‌کردن لازم است سهام مورد نظر نقدشوندگی بالایی داشته باشد.

رویکرد دیگر در معامله‌گرانی که از استراتژی اسکالپ استفاده می‌کنند، خرید سهام و تعریف سیگنال‌های خروج یا فروش با ضریب 1:1 ریسک در مقابل پاداش است. در حقیقت این دسته از معامله‌گران کوچک‌ترین تغییر مثبت یا منفی را آستانه خروج خود از معامله تعریف می‌کنند.

انواع اسکالپ

 

استراتژی گپ و اسکالپ در بورس مناسب چه کسانی است؟

این دو استراتژی هر دو چارچوب زمانی کوتاه‌مدت و اغلب چند ساعته دارند. استراتژی گپ با شناسایی شکاف‌هایی که بین روزهای کاری ایجاد می‌شود کارکرد می‌یابد و به همین دلیل می‌توان آن را بلند مدت‌تر از استراتژی اسکالپ در نظر گرفت. معامله‌گرانی که از این استراتژی استفاده می‌کنند تعداد زیادی معامله با سود کم را به یک معامله با سود زیاد ترجیح می‌دهند.

این روش‌های معامله برای افرادی مناسب است که در طول روز می‌توانند چندین معامله (صدها معامله) انجام دهند. به این ترتیب می‌توان گفت این استراتژی‌ها برای افرادی که قصد امرار معاش از طریق خرید و فروش سهام را دارند مناسب است. استراتژی گپ و اسکالپ در بورس با کمک ابزارهای معاملاتی پیشرفته و توجه به اخبار مرتبط با شرکت‌ها کارایی پیدا می‌کنند.

استراتژی گپ و اسکالپ در بورس مناسب چه کسانی است؟

 

سخن پایانی

استراتژی گپ و اسکالپ در بورس دو نوع استراتژی کوتاه مدت هستند که در چارچوب زمانی ساعتی و روزانه شناسایی و عملیاتی می‌شوند. در روش گپ، معامله‌گر روند قیمت را بررسی می‌کند و شکاف یا گپ را پیدا می‌کند. اغلب این شکاف‌ها به دلیل موج‌های احساسی بازار یا تغییر عقاید خریداران شکل می‌گیرند. به این ترتیب آنها لازم است به زودی اصلاح شده را روند قیمت را وارد جریان جدیدی کنند. معامله‌گران با شناسایی این لحظات و با توجه به تجربه و تسلط به بازار، از این شکاف‌ها، سود به دست می‌آورند.

در استراتژی اسکالپ، معامله‌گران به جای دنبال کردن شکاف در روند یک قیمت، به اختلاف قیمت یک سهام در کارگزاری‌های مختلف توجه می‌کنند. روش‌های مختلفی از معامله به سبک اسکالپ وجود دارد که مشخصه تمام آنها خروج از معامله بعد از کسب اولین درجه از سود است. این معامله‌گران در مجموع ترجیح می‌دهند سود کمی از معاملات برده و در مقابل تعداد زیادی معامله انجام دهند. معامله به سبک اسکالپ در چارچوب زمانی چند ساعتی انجام می‌شود و در طول روز یک معامله‌گر ممکن است بارها یک سهام را خریداری کرده و سپس آن را بفروشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *