ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال بورس چیست؟ | آموزش ابر ایچیموکو

ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال شامل مجموعه‌ای از نشانگرها یا اندیکاتورهای تکنیکال در بورس است که سطوح حمایت و مقاومت، و همچنین لحظه تغییر و جهت روند را مشخص می‌کند. این کار با استفاده از محاسبه چندین میانگین و قرار دادن آنها روی نمودار انجام می‌شود. همچنین از این ارقام میانگین برای محاسبه «ابر» استفاده می‌شود که کار آن نشان دادن و پیشبینی جایی است که قیمت در آینده در آن حمایت یا مقاومت در بازار بورس پیدا خواهد کرد.

ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال (Ichimoku cloud) توسط روزنامه‌نگار ژاپنی گیوچی هوسودا (Goichi Hosoda) ابداع و در اواخر دهه 1960 منتشر شد. اهمیت آن در این است که اطلاعات بسیار بیشتری نمودار شمعی استاندارد ارائه می‌دهد. با اینکه در نگاه اول ممکن است این مفهوم سخت به نظر برسد، اما آنها که با روش خواندن نمودار آشنا هستند می‌دانند که این ابزار تولید سیگنال معاملاتی که به خوبی تعریف شده، به راحتی قابل فهم و درک است.

ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال بورس-1

 

پیشنهاد ویژه: تمامی اندیکاتورهای کاربردی بورس

 

روش محاسبه ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال

ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال از پنج خط نشانگر تشکیل شده است. چهار مورد از این پنج نشانگر بر اساس میانگین بالاترین و پایین‌ترین طی یک دوره مشخص زمانی تعیین می‌شوند. برای مثال، اولین نشانگر آن به سادگی میانگین 9 روز بالا و 9 روز پایین در نظر گرفته می‌شود. پیش از اینکه کامپیوتر در این حد همه گیر شود، محاسبه کردن میانگین بالا-پایین کار ساده‌تری از محاسبه میانگین متحرک 9 روزه بود.

 

نشانگرهای اصلی ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال

ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال از پنج نشانگر زیر در بورس تشکیل شده است:

  • خط تبدیل (Conversion Line): برای محاسبه این خط 9 دوره زمانی قیمت بالا با 9 دوره زمانی قیمت پایین جمع شده و حاصل آن تقسیم بر 2 می‌شود. پیشفرض این روش بر اساس شمارش 9 دوره زمانی است و البته امکان اصلاح هم دارد. در یک نمودار روزانه خط تبدیل خط میانی یک محدوده بالا-پایین قیمت 9 روزه است، که چیزی در حدود دو هفته می‌شود.
  • خط پایه (Base Line): برای محاسبه این خط 26 دوره زمانی قیمت بالا با 26 دوره زمانی قیمت پایین جمع شده و حاصل آن تقسیم بر 2 می‌شود. در یک نمودار روزانه خط پایه خط میانی یک محدوده بالا-پایین قیمت 26 روزه است، که چیزی در حدود یک ماه می‌شود.
  • محدوده پیشرو الف (Leading Span A): برای محاسبه این نشانگر خط تبدیل با خط پایه جمع شده و حاصل آن تقسیم بر 2 می‌شود. این خط میانی خط تبدیل و خط پایه است. محدوده پیشرو الف یکی از دو مرز اصلی ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال را تشکیل می‌دهد. برای این به آن «پیشرو» گفته می‌شود که 26 دوره زمانی در آینده را مشخص کرده و مرز سریع‌تر ابر را تشکیل می‌دهد.

ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال بورس-2

  • محدوده پیشرو ب (Leading Span B): برای محاسبه این نشانگر 52 دوره زمانی قیمت بالا با 52 دوره زمانی قیمت پایین جمع شده و حاصل آن تقسیم بر 2 می‌شود. در یک نمودار روزانه محدوده پیشرو ب خط میانی یک محدوده بالا-پایین قیمت 52 روزه است، که فقط کمی از 3 ماه کمتر است. این نشانگر 52 دوره زمانی در آینده را مشخص کرده و مرز آهسته‌تر ابر را تشکیل می‌دهد.
  • محدوده تاخیر (Lagging Span): برای محاسبه این نشانگر قیمت بسته شدن در 26 دوره زمانی گذشته مورد بررسی قرار می‌گیرد.

 

پیشنهاد می‌شود مقاله چنگال اندروز در تحلیل تکنیکال بورس را مطالعه کنید

 

خط تبدیل (Tankan-sen)

خط تبدیل که به ژاپنی تنکان-سن خوانده می‌شود از مهم‌ترین خطوط ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال بازار بورس محسوب می‌شود. این خط یک دوره دو هفته‌ای تغییرات قیمت را با استفاده از معدل قیمت‌های بالا-پایین‌ به دست می‌آورد. این خط سریع‌ترین حرکت را در بین تمام نشان‌گرهای ابر ایچیموکو دارد.

تنکان-سن قیمت یک سهام یا دارایی را در لحظه کوتاه مدت آن نشان می‌دهد. این خط به خودی خود نقطه میانی قیمت در طول 9 روز یا دوره زمانی گذشته را مشخص می‌کند. به خاطر ویژگی کوتاه مدت غالب در این نشانگر، اغلب از آن به تنهایی استفاده نمی‌شود و از ترکیب آن با انواع نشانگرهای دیگر ابر ایچیموکو استفاده می‌شود.

برای مثال هنگامی که تنکان-سن بالاتر از کیجون-سن (خط پایه) که میانگین قیمت 26 روز یا دوره زمانی است حرکت کند، برخی از معامله‌گران به آن به عنوان سیگنال خرید نگاه می‌کنند. بر عکس، اگر تنکان-سن پایین‌تر از کیجون‌-سن قرار بگیرد این معامله‌گران آن را به عنوانی یک سیگنال فروش در بازار بورس تعبیر می‌کنند.

معمولا سیگنال‌های خطی مانند این از طریق ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال فیلتر می‌شوند. ابر بخشی رنگی از نشانگر است که برای شناسایی ترندها به کار برده می‌شود. هنگامی که قیمت بالاتر از ابر قرار بگیرد ترند رو به بالا است. برعکس، هنگامی که قیمت پایین‌تر از ابر قرار بگیرد ترند رو به پایین است.

برای همین، هنگامی که قیمت بالاتر از ابر باشد و تنکان-سن بالاتر از کیجون-سن حرکت کند، معامله‌گران به احتمال زیاد ترجیح می‌دهند که خرید انجام دهند. همچنین هنگامی که این خط پایین‌تر از کیجون-سن قرار بگیرد آنها ممکن است متمایل به فروش شوند.

نقش دیگر تنکان-سن ایجاد محدوده پیشرو الف یا به ژاپنی سنکو اسپن ا (Senkou Span A) است. این محدوده یا خط یکی از مهم‌ترین نشانگرهای ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال محسوب می‌شود که از ترکیب تنکان-سن و کیجون-سن ایجاد می‌شود.

 

همچنین می توانید فیلتر طلایی بورس شامل 5 فیلتر نوسانی را دانلود کنید. 

 

خط پایه (Kijun-Sen)

خط پایه که به ژاپنی کیجون-سن شناخته می‌شود یکی دیگر از نشانگرهای بسیار مهم ابر ایچیموکو محسوب می‌شود. این خط میانگین قیمت در 26 روز یا دوره زمانی اخیر را مشخص می‌کند. به همین دلیل یک نشانگر کوتاه تا میان مدت در نظر گرفته می‌شود. از این نشانگر برای ارزیابی ترند استفاده می‌شود. همچنین هنگامی که با نشانگرهای دیگر ابر ایچیموکو همراه شود، ابزار مناسبی برای شناسایی فرصت‌های معامله به معامله‌گران ارائه می‌دهد.

کیجون-سن به خصوص هنگامی که از تنکان-سن عبور می‌کند و با آن تقاطع پیدا می‌کند می‌تواند به عنوان یک نشانگر معامله عمل کند. هنگامی که قیمت بالاتر از کیجون-سن باشد نشان می‌دهد قیمت بالاتر از خط میانی است و به این ترتیب لحظه کوتاه مدت قیمت بالا در نظر گرفته می‌شود.

این به خصوص اگر کیجون-سن زاویه رو به بالا داشته باشد مورد تائید قرار می‌گیرد. به همین ترتیب هنگامی که قیمت یک سهم در بازار بورس پایین‌تر از کیجون-سن باشد نشان می‌دهد قیمت پایین‌تر از خط میانی است و به این ترتیب لحظه کوتاه مدت آن پایین در نظر گرفته می‌شود.

اگر چه این نشانگر به شکل پیش‌فرض 26 دوره یا روز را پوشش می‌دهد، اما امکان کمتر یا بیشتر کردن تعداد این دوره‌ها وجود دارد. هنگامی که این دوره‌ها کاهش پیدا کند و برای مثال شامل 15 دوره شود، کیجون-سن نزدیک‌تر به قیمت حرکت کرده و سرعت واکنش بیشتری نیز خواهد داشت. به همین ترتیب، در صورت افزایش این دوره‌های زمانی از  26 به اعداد بزرگ‌تر مثل 45 دوره زمانی، کیجون‌-سن با فاصله بیشتری از قیمت حرکت کرده و کندتر از قبل به تغییرات قیمت در بورس واکنش نشان می‌دهد.

 

پیشنهاد می‌شود حتما مقاله پترن های هارمونیک در تحلیل تکنیکال را بخوانید

 

تفاوت میانگین‌های تنکان-سن و کیجون-سن با میانگین‌های متحرک

همان طور که پیشتر اشاره شد، تنکان-سن میانگین قیمت بالا-پایین در 9 دوره زمانی قبلی، و کیجون-سن میانگین قیمت بالا-پایین در 26 دوره زمانی قبلی را در ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال مشخص کرده و نمایش می‌دهد. بسیاری ممکن است به این ترتیب تصور کنند این دو مفهوم بر میانگین‌های متحرک استوار هستند.

این موضوع درست نیست چرا که میانگین‌های متحرک فقط با قیمت بسته شدن روز، یعنی قیمت مرجع تاریخی سر و کار دارند. این میانگین‌ها بر اساس جمع رقم قیمت‌های دوره‌های مختلف زمانی، و در نهایت تقسیم مجموع قیمت‌ها در دوره‌ها محاسبه می‌شوند.

این در حالی است که میانگین‌های تنکان-سن و کیجون-سن با جمع کمترین قیمت و بیشترین قیمت هر دوره زمانی یا روز، و تقسیم مجموع این قیمت‌ها در تعداد دوره‌ها و در نهایت تقسیم آن بر 2 محاسبه می‌شود. به این ترتیب از نظر روش محاسبه تفاوت اساسی بین این خطوط و میانگین‌های متحرک در بورس وجود دارد که آنها را از هم جدا می‌کند.

 

مقاله آموزش پولبک در بورس | شناسایی pullback را حتما مطالعه کنید

 

ابر ایچیموکو روی نمودار

تصویر زیر شاخص صنعتی داو را با استفاده ابر ایچیموکو نشان می‌دهد. خط تبدیل (آبی رنگ) سریع‌ترین و حساس‌ترین خط است. توجه کنید که نزدیک‌تر از تمام خط ها تغییرات قیمت در بازار بورس را دنبال می‌کند. خط پایه (قرمز رنگ) به دنبال خط تبدیل که سریع‌تر است حرکت می‌کند، اما بخ خوبی تغییرات قیمت را نیز دنبال می‌کند.

رابطه بین خط تبدیل و خط پایه شبیه رابطه بین یک میانگین متحرک 9 روزه و یک میانگین متحرک 26 روزه است. میانگین 9 روزه سریع‌تر بوده و از فاصله نزدیک‌تری حرکت قیمت را دنبال می‌کند. میانگین 26 روزه آهسته‌تر بوده و با تاخیر در پشت میانگین 9 روزه حرکت می‌کند.

ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال بورس-3

 

پیشنهاد می کنم مقاله آموزش الگوهای کندل استیک | کندل استیک ژاپنی را مطالعه کنید

 

تحلیل ابر ایچیموکو

ابر مهم‌ترین مشخصه در بین نشانگرهای ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال محسوب می‌شود. محدوده پیشرو الف (سبز) و محدوده پیشرو ب (قرمز) اجزای این ابر را تشکیل می‌دهند. همان طور که پیشتر دیدیم محدوده پیشرو الف میانگین خط تبدیل و خط پایه محسوب می‌شود.

از آنجا که خط تبدیل و خط پایه به ترتیب با دوره‌های زمانی 9 و 26 دوره زمانی در بازار بورس محاسبه می‌شوند، محدوده سبز ابر سریع‌تر از محدوده قرمز آن که میانگین 52 دوره زمانی بالا-پایین است، حرکت می‌کند. همین قاعده در مورد میانگین‌های متحرک نیز صدق می‌کند. میانگین‌های متحرک کوتاه‌تر حساسیت و سرعت بیشتری از میانگین‌های متحرک بلندتر دارند.

دو راه برای شناسایی ترند کلی با استفاده از این ابر وجود دارد. اول اینکه وقتی قیمت‌ها بالای ابر باشند ترند رو به بالا است، اگر قیمت‌ها پایین ابر باشند ترند رو به پایین است، و اگر قیمت‌ها داخل ابر باشند ترند تخت است. دوم اینکه هنگامی که محدوده پیشرو الف (خط ابر سبز) فراتر و بالای محدوده پیشرو ب (خط ابر قرمز) باشد، ترند رو به بالا تقویت می‌شود.

این موقعیت یک ابر سبز ایجاد می‌کند. بر عکس، هنگامی که محدوده پیشرو الف (خط ابر سبز) پایین و زیر محدوده پیشرو ب (خط ابر قرمز) باشد، ترند رو به پایین تقویت می‌شود. این موقعیت یک ابر قرمز ایجاد می‌کند. از آنجا که این ابر تا 26 دوره زمانی به آینده منتقل می‌شود، نیم نگاهی نیز به حمایت و مقاومتی که در آینده در بورس ایجاد می‌شود دارد.

 

همچنین می توانید آموزش خطوط حمایت و مقاومت در بورس (Support-Resistance) را مطالعه کنید. 

 

کاربرد تحلیل ابر ایچیموکو

نمودار زیر سهام شرکت آی‌بی‌ام (IBM) را با تمرکز بر یک ترند رو به بالا و ابر نشان می‌دهد. اول از همه به این توجه کنید که سهام آی‌بی‌ام از ماه ژوئن تا ژانویه یک ترند رو به بالا بوده چرا که قیمت‌ آن بالاتر از ابر بوده است. دوم به این توجه کنید که چطور ابر توانسته پشتیبانی در ژولای، اوائل اکتبر، و اوائل نوامبر را ارائه دهد. سوم به این نکته توجه کنید که چطور ابر نیم‌نگاهی از مقاومت در آینده را مشخص می‌کند.

ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال بورس-4

 

پیشنهاد می کنم مقاله روانشناسی بازار بورس چیست و چگونه می‌توان از آن برای سودآوری استفاده کرد؟ را مطالعه کنید

 

ترندها و سیگنال‌ها

قیمت، خط تبدیل و خط پایه برای شناسایی سیگنال‌های سریع‌تر و پر تکرارتر کاربرد دارند. مهم است که به یاد داشته باشید سیگنال‌های بولیش یا گاوی هنگامی که قیمت بالاتر از ابر باشد و ابر سبز رنگ باشد تقویت می‌شوند. سیگنال‌های بیریش یا خرسی هنگامی که قیمت پایین‌تر از ابر باشد و ابر قرمز رنگ باشد تقویت می‌شوند.

به عبارت دیگر، سیگنال‌های گاوی در بازار بورس وقتی که ترند بزرگ‌تر رو به بالا (قیمت‌ها بالاتر از ابر سبز) باشند ارجحیت دارند، در حالی که سیگنال‌های خرسی وقتی که ترند بزرگ‌تر رو به پایین (قیمت‌ها پایین‌تر ابر قرمز) باشند ارجحیت پیدا می‌کنند.

این اصل موضوع در معامله کردن در جهت ترند بزرگ‌تر محسوب می‌شود. سیگنال‌هایی که در مقابل ترند موجود قرار می‌گیرند اصطلاح‌هایی ضعیف محسوب می‌شوند، مثل سیگنال‌های کوتاه مدت گاوی در داخل یک ترند رو به پایین بزرگ، یا سیگنال‌های کوتاه مدت خرسی در یک ترند رو به بالای بزرگ.

ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال بورس-5

 

پیشنهاد می کنیم مقاله استراتژی معاملاتی در بورس ایران – استراتژی معاملاتی چیست؟ را بخوانید. 

 

سیگنال‌های خط تبدیل- خط پایه

نمودار زیر سهام شرکت کیمبرلی کلارک (KMB) را نمایش می‌دهد که دو سیگنال گاوی در یک ترند رو به بالا ایجاد کرده است. اول اینکه این ترند رو به بالا است چرا که سهام بالاتر از محدوده ابر معامله شده و ابر سبز رنگ بوده است. برای چند روز آخر ماه ژوئن خط تبدیل پایین‌تر از خط پایه بوده است.

یک سیگنال گاوی هنگامی که خط تبدیل در ماه ژولای به بالای خط پایه برگشته ایجاد شده است. یک سیگنال دوم هنگامی که قیمت به سمت محدوده حمایت ابر حرکت کرده ایجاد شده است. خط تبدیل دوباره در ماه سپتامبر پایین‌تر از خط پایه رفته است. یک سیگنال گاوی دیگر هنگامی که خط تبدیل در ماه اکتبر به بالای خط پایه برگشته ایجاد شده است.

ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال بورس-6

بعضی وقت‌ها تشخیص دقیق خط تبدیل از خط پایه بر روی نمودار کار سختی است.

 

پیشنهاد می‌شود حتما مقاله پترن های هارمونیک در تحلیل تکنیکال را بخوانید

 

نمودار زیر سهام ای‌تی و تی (AT&T) را نمایش می‌دهد که یک سیگنال خرسی در داخل یک ترند رو به پایین ایجاد کرده است. اولین نکته‌ای که از نمودار متوجه می‌شویم این است که ترند رو به پایین بوده چرا که قیمت معامله سهام در زیر ابر بوده و ابر هم قرمز رنگ بوده است. بعد از یک بازگشت در ماه اوت، خط تبدیل بالاتر از خط پایه رفته است. اما این چندان دوامی نیاورده و همان طور که می‌بینید خط تبدیل به پایین‌تر خط پایه رسیده تا یک سیگنال خرسی را در تاریخ 15 سپتامبر شناسایی کند.

ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال بورس-7

 

مقاله امواج الیوت در تحلیل تکنیکال چیست و این امواج چه کاربردی دارد؟ را حتما مطالعه کنید

 

سیگنال‌های قیمت- خط پایه

نمودار زیر سهام دیزنی را نشان می‌دهد که دو سیگنال گاوی در یک ترند رو به بالا ایجاد کرده است. با معامله سهام بالاتر از ابر سبز، قیمت‌ها به پایین‌تر از خط پایه (قرمز) رسیده‌اند تا تغییرات را رقم بزنند. این تغییر یک موقعیت فروش بیش از حد کوتاه مدت را در داخل یک ترند رو به بالای بزرگ‌تر نمایان می‌کند. هنگامی که قیمت‌ها به بالاتر از خط پایه می‌رسند تا یک سیگنال گاوی را ایجاد کنند، عقب‌نشینی قیمت به پایان می‌رسد.

ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال بورس-8

نمودار زیر سهام دی‌ار هورتون (DHI) را نمایش می‌دهد که دو سیگنال خرسی در یک ترند رو به پایین ایجاد کرده است. با معامله سهام پایین‌تر از ابر قرمز، قیمت‌ها به بالاتر از خط پایه (قرمز) رسیده‌اند تا تغییرات را ایجاد کنند. این تغییر یک موقعیت خرید بیش از حد کوتاه مدت در داخل یک ترند رو به پایین بزرگ‌تر ایجاد کرده است. بازگشت قیمت هنگامی که قیمت‌ها به پایین‌تر از خط پایه برگشته‌اند تا یک سیگنال خرسی ایجاد کنند، به پایان رسیده است.

ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال بورس-9

 

همچنین می توانید از فیلترهای کاربردی دیده بان بازار بورس استفاده نمایید. این مجموعه شامل بیش از 500 فیلتر کاربردی می باشد. 

 

خلاصه سیگنال‌های ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال

این مقاله شامل چهار سیگنال گاوی و چهار سیگنال خرسی در بورس است که از بخش‌های مختلف ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال برداشت شده است. سیگنال‌های پیرو ترند بر روی ابر متمرکز هستند در حالی که سیگنال‌های تشخیص لحظه بر روی خط تبدیل و خط پایه متمرکز هستند.

در مجموع، تغییرات بالا یا پایین ابر است که ترند کلی را مشخص می‌کند. در داخل ترند، با بالا و پایین شدن ترند رنگ ابر ایچیموکو تغییر می‌کند. همین که ترند شناسایی شود، خط تبدیل و خط پایه برای تولید سیگنال شروع به فعالیت می‌کنند. و در نهایت، تغییرات قیمت ساده بالا یا پایین خط پایه می‌تواند برای تولید سیگنال به کار برده شود.

سیگنال‌های گاوی در بازار بورس شامل موارد زیر می‌شوند:

  • قیمت بالاتر از ابر حرکت می‌کند (ترند)
  • ابر از قرمز به سبز تغییر کند (بالا-پایین در داخل ترند)
  • قیمت بالاتر از خط پایه حرکت کند (تعیین لحظه)
  • خط تبدیل بالاتر از خط پایه حرکت کند (تعیین لحظه)

سیگنال‌های خرسی در بورس شامل موارد زیر می‌شوند:

  • قیمت پایین‌تر از ابر حرکت می‌کند (ترند)
  • ابر از سبز به قرمز تغییر می‌کند (بالا-پایین در داخل ترند)
  • قیمت پایین‌تر از خط پایه حرکت کند (تعیین لحظه)
  • خط تبدیل پایین‌تر از خط پایه حرکت کند (تعیین لحظه)

 

تفاوت بین ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال و میانگین‌های متحرک

در حالی که در ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال از میانگین استفاده می‌شود، این میانگین‌ها با میانگین‌های متحرک معمولی تفاوت دارند. میانگین‌های متحرک معمولی قیمت‌های بسته شدن را برداشته، آنها را جمع می‌کنند، و رقم حاصل شده را تقسیم بر تعداد قیمت‌های بسته شدن می‌کنند. در یک میانگین متحرک 10 دوره زمانی، قیمت‌های بسته شدن در 10 دوره زمانی با هم جمع می‌شوند، سپس تقسیم بر 10 می‌شوند تا میانگین متحرک آنها در بازار بورس به دست بیاید.

ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال بورس-10

حالا بهتر است دقت کنید چطور محاسبه میانگین در ابر ایچیموکو با این فرق دارد. این میانگین‌ها بر اساس قیمت‌های بالا و پایین در یک دوره جمع شده، سپس تقسیم بر 2 می‌شوند. برای همین میانگین‌های ایچیموکو در تحلیل تکنیکال با میانگین‌های متحرک سنتی متفاوت هستند، حتی اگر همان دوره‌های زمانی را قرار باشد محاسبه کنند. لازم به یادآوری است که هیچ نشانگری از نشانگر دیگر بهتر محسوب نمی‌شود، بلکه نشانگرهای متفاوتی فقط به شکل‌های مختلفی اطلاعات ارائه می‌دهند.

 

پیشنهاد می کنم حتما مقاله تابلو خوانی در بورس – (آموزش کاربردی تابلو خوانی) را مطالعه کنید

 

محدودیت‌های استفاده از ابر ایچیموکو

اولین مشکل این است که این نشانگر با این همه خطوط می‌تواند چارت را شلوغ کند. برای همین بیشتر نرم‌افزارهای نگارش نمودار اجازه می‌دهند برخی از خط ها پنهان شوند. به این ترتیب تمام خطوط به جز محدوده پیشرو الف و محدوده پیشرو ب می‌توانند پنهان شوند.

محدودیت دیگر ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال این است که بر اساس داده‌های تاریخی در بازار بورس عمل می‌کند. در حالی که دو مورد از این نقاط اطلاعاتی در آینده تشکیل می‌شوند، هیچ چیزی در این فرمول وجود ندارد که ذاتا پیشگویانه باشد. بلکه در آن به سادگی میانگین‌ها به آینده منتقل می‌شوند.

ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال بورس-11

آخرین محدودیت هم این است که ابر ایچیموکو برای تحلیل دوره‌های زمانی طولانی بلا استفاده است، چرا که قیمت‌ها بسیار بالا یا پایین آن قرار می‌گیرند. در این مواقع خط تبدیل، خط پایه، و تقاطع آنها اهمیت بیشتری پیدا می‌کند، چرا که آنها بیشتر به قیمت می‌چسبند.

 

پیشنهاد ویژه: تمامی اندیکاتورهای خرید و فروش

 

سخن پایانی

ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال یک نشانگر یا اندیکاتور است که با استفاده پنج خط که هر کدام از آنها نشانگر مجزایی هستند کار می‌کند. این نشانگرها با استفاده از میانگین بالا و پایین شدن قیمت در فواصل زمانی 9 دوره‌ای، 26 و 52 دوره‌ای در بورس تعریف می‌شوند. با استفاده از ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال امکان تولید سیگنال گاوی و  خرسی در ترندهای رو به بالا و رو به پایین وجود دارد. همچنین این نشانگر برای تعیین لحظه و شناسایی زمان‌هایی که در آنها تغییر قیمت اتفاق می‌افتد کاربرد دارد.

در بین نشانگرهایی که در ابر ایچیموکو به کار برده می‌شوند محدوده پیشرو الف و محدوده پیشرو ب از اهمیت بسیار زیادی در بازار بورس برخوردار هستند. محدوده پیشرو الف در حقیقت میانگین خط تبدیل و خط پایه است که هر دو این موارد از نشانگرهای ابر ایچیموکو محسوب می‌شوند.

محدوده پیشرو الف 26 دوره زمانی در آینده یک سهم در بورس را شناسایی و مشخص می‌کند. محدوده پیشرو ب به جای 26 دوره زمانی، 52 دوره زمانی را مشخص می‌کند. محدوده پیشرو ب مرز کند یا آهسته ابر ایچیموکو، و محدوده پیشرو الف مرز سریع یا نزدیک آن را مشخص می‌کند. اگر سوالی در مورد ابر ایچیموکو در تحلیل تکنیکال دارید سوال خودتان را با همکاران ما و دیگر خوانندگان سایت اندیکاتور بورس مطرح نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *