استراتژی اسکالپ | بهترین پوزیشن‌های معاملاتی را با روش اسکالپینگ بشناسید

معامله‌گران در بازار تبادل ارزهای جهانی فارکس (Forex) از استراتژی‌های گوناگونی برای رسیدن به سود مورد نظر خود بهره می‌برند. یکی از این استراتژی‌‌ها استراتژی اسکالپ (Scalp) است. در این استراتژی، معامله‌گران بعد از خرید یک سهام و بررسی نوسان‌های قیمت در بازه‌های زمانی کوتاه، آن سهام را با سودی اندک به فروش می‌رسانند. استفاده از استراتژی اسکالپ را اسکالپینگ (Scalping) و معامله‌گران آن را اسکالپر (Scalper) می‌گویند.

استراتژی اسکالپ

بررسی تحرکات جزئی قیمت در معامله به روش استراتژی اسکالپ

اسکالپرها افرادی هستند که بر روی معاملات کوتاه‌مدت تمرکز دارند. آن‌ها در طول روز چندین معامله انجام می‌دهند تا از این طریق به سرعت به سود برسند. این‌کار از طریق بررسی روند حرکت قیمت سهم و تحرکات جزئی قیمت آن صورت می‌گیرد.

معامله‌گران اسکالپ برای خود یک استراتژی خروج (Exit Strategy) تعریف می‌کنند و آن را نقض نمی‌کنند. بنابراین این استراتژی، نقطمه مقابل روش تریلینگ ‌استاپ (Trailing Stop) به شمار می‌آید. زیرا در روش تریلینگ ‌استاپ، فرد معامله‌گر تلاش می‌کند تا جایی که قیمت سهام در حالت صعودی قرار دارد، در معامله باقی بماند. معامله‌گران اسکالپ به یک کارگزاری با دسترسی مستقیم (Direct-access Broker) و ابزارهایی مانند (Live Feed) نیاز دارند.

انجام معامله در استراتژی اسکالپ چگونه است؟

اسکالپینگ یک استراتژی پرسرعت است و معامله‌گران در این روش باید از سرعت عمل بالایی برخوردار باشند. آن‌ها همچنین باید در این روش استقامت داشته باشند و در صورت بروز ضرر، به سرعت از این استراتژی، عقب‌نشینی نکنند. سه ویژگی مهم معاملات در روش اسکالپ عبارتند از:

  • مقدار حجم بالای لات (size)
  • مدت زمان کم در هر معامله
  • گرفتن مقدار PIP کم در هر پوزیشن معاملاتی

استراتژی اسکالپ در بازه‌های زمانی کوتاه مانند 1 تا 5 دقیقه یا 15 دقیقه انجام می‌شود. اگرچه برخی معامله‌گران در بازه‌های زمانی بیشتری هم از این روش استفاده می‌کنند. معامله‌گران در این روش، با حجم بالای لات به یک پوزیشن معاملاتی وارد می‌شوند و بعد از دستیابی به مقداری اندکی از PIP به عنوان سود معامله، مبتنی بر استراتژی خروج خود، معامله را می‌بندند. سه مثال عملی برای استفاده از این استراتژی عبارتند از:

  • اسکالپینگ در زمان استفاده از اندیکاتور استوکاستیک: با تقاطع خطوط آبی و قرمز، یک سیگنال ورود برای شما صادر می‌شود.
  • اسکالپینگ در زمان استفاده از اندیکاتور آر‌اس‌آی RSI: با تقاطع خطوط اشباع 30 و 70 سیگنال ورود دریافت می‌کنید.
  • اسکالپینگ در زمان استفاده از اندیکاتور بولینگرباند: با برخورد خط قیمت به خطوط بالای یا پایینی، یک سیگنال ورود دریافت می‌کنید.
انجام معامله

مزایای استفاده از روش اسکالپینگ

در استراتژی‌های طولانی‌مدت، معامله‌گران، حجم معاملات سودآور خود را افزایش می‌دهند. در حالی که در روش اسکالپ، حجم معامله اهمیت بالایی ندارد، بلکه تمرکز بر روی افزایش تعداد معاملات در روز است. در روش اسکالپ، سود معامله، برابر با اندکی بیش از مقدار ضرر او است. در ادامه با بعضی از مزیت‌های استراتژی اسکالپ آشنا می‌شویم:

  • اسکالپینگ راهی برای رسیدن به سود مناسب در زمانی کوتاه است
  • اسکالپینگ برای کسانی که می‌خواهند با سرمایه‌ای اندک به سود برسند، مناسب است
  • یادگیری روش اسکالپ برای مبتدیان نسبتا آسان است
  • اسکالپینگ باعث می‌شود، کمتر در معرض ریسک بازار قرار بگیرید
  • شکار فرصت‌ها در روش اسکالپ ساده‌تر است
  • تحرکات اندک قیمت، فرصت‌های معاملاتی بیشتر را برای اسکالپر به ارمغان می‌آورد
  • تحرکات اندک قیمت، در بازارهای راکد نیز فراهم می‌شود

میزان تفاوت قیمت در استراتژی اسکالپ و استراتژی‌های دیگر

هر کارگزاری اوراق بهادار خود را با یک قیمت درخواستی (The Ask) به اسکالپر می‌فروشد و با یک قیمت پیشنهادی (The Bid)، آن را از اسکالپر خریداری می‌کند؛ به این تفاوت قیمت، اسپرد (Spread) می‌گویند. بر این اساس، معامله‌گران اسکالپ به دنبال سهامی با حاشیه اسپرد اندک هستند. در مقابل در معاملات غیر اسکالپ و استراتژی‌های دیگر معاملاتی، معمولا سودی ثابت مدنظر است و میزان تفاوت قیمت بین قیمت درخواستی و پیشنهادی، تا حدود زیادی بالا و ثابت است.

میزان تفاوت قیمت در اسکالپ

اسکالپینگ؛ به عنوان یک استراتژی اولیه

استراتژی اسکالپ برای معامله‌گران مبتدی و معامله‌گرانی که سرمایه اندکی دارند مناسب است. به همین دلیل می‌تواند یک استراتژی اولیه باشد. به ویژه که یادگیری آن چندان سخت نیست و به آگاهی‌های زیربنایی و پیچیده بازار فارکس نیازی ندارد.

استراتژی اسکالپ یک استراتژی تمام‌وقت به شمار می‌آید. زیرا معامله گران اسکالپ گاهی بیش از صد معامله در روز انجام می‌دهند. اسکالپرها می‌توانند از تیک چارت نمودار یک‌دقیقه‌ای استفاده کنند. به عبارت دیگر اسکالپرها تغییرات جزئی قیمت را به صورت زنده (Real-Time) دنبال می‌کنند. موفقیت در روش اسکالپ نیازمند اجرای اتوماتیک سفارش‌های معامله است. به همین دلیل استفاده از سیستم معامله با دسترسی مستقیم (DAT) و Level 2 quotations ضرورت دارد.

اسکالپینگ؛ به عنوان یک استراتژی مکمل

از روش اسکالپ به عنوان یک استراتژی مکمل در کنار استراتژی‌های دیگر معاملاتی نیز می‌توان بهره برد. به عنوان مثال، معامله‌گران می‌توانند در زمان رکود بازار یا تثبیت قیمت‌ها که تحرکات قیمت در بازه‌های زمانی طولانی‌مدت دیده نمی‌شود از روش اسکالپ استفاده کنند. در واقع در شرایط تثبیت و سکون قیمت‌ها در بازار هم، وقتی بازه‌های زمانی را کوتاه کنید، تحرکات قیمت و فرصت‌های معامله و سودآوری پیش می‌آیند. بنابراین می‌توانید از روش اسکالپ بهره بگیرید.

یکی از راه‌های استفاده از روش اسکالپ به عنوان یک استراتژی مکمل، ورود به پوزیشن‌های معاملاتی در روش چتری (Umbrella) است. در این روش، معامله‌گر به یک پوزیشن معاملاتی بلند مدت ورود می‌کند و در روند انجام این معامله، فرصت‌های معاملاتی اسکالپی یا کوتاه‌مدت را شناسایی می‌کند؛ بنابراین آگاهی می‌تواند به عنوان یک اسکالپر، معاملات اسکالپی و کوتاه‌مدت انجام دهد.

حد سود و حد ضرر در استراتژی اسکالپ چگونه تعیین می‌شود؟

در استراتژی اسکالپ حد سود (Take Profit) و حد ضرر (Stop Loss) فاصله‌ای اندک و نسبتی برابر دارند. بر این اساس مقدار سود فرضی از معامله با مقدار ضرر احتمالی از آن برابر خواهد بود و معامله‌گر با هر کدام که مواجه شود، از معامله خارج می‌شود.

برای مثال در زمانی که یک اسکالپر با مبلغ 40 دلار وارد یک معامله می‌شود، می‌تواند حد ضرر خود را 10 سنت و حد سود خود را نیز 10 سنت تعیین کند؛ بنابراین معامله در صورتی که با 10 سنت ضرر یا 10 سنت سود مواجه شود، اسکالپر، آن معامله را می‌بندد.

حد سود و حد ضرر

انواع معامله در استراتژی اسکالپ

مبنای روش اسکالپ شناسایی بهترین پوزیشن‌های معاملاتی در بازارهای جهانی است. اما فراهم کردن این موقعیت‌های معاملاتی به روش‌هایی گوناگون صورت می‌پذیرد. هر یک از این روش‌ها به شناخت متناسبی با آن روش، از بازار، قیمت انواع سهام و تحرکات قیمت آن‌ها نیاز دارد. با هم تعدادی از انواع معامله در روش اسکالپ را مرور می‌کنیم:

روش رایج اسکالپ

این روش همان روشی است که بیشتر مبتدیان بازار فارکس به عنوان یک اسکالپر از آن استفاده می‌کنند. این روش که یک روش سنتی نیز محسوب می‌شود، بر این مبنا است که معامله‌گر با توجه به سیگنال‌هایی که دریافت می‌کند، وارد یک موقعیت معاملاتی می‌شود و در صورت مواجهه با حد سود یا حد ضرر از آن معامله خارج خواهد شد.

خرید سهام با تحرکات قیمتی ناچیز

 این نوع از اسکالپینگ بر مبنای رویکرد سنتی است. معامله‌گران در این روش سهامی با تحرکات قیمتی پر تعداد می‌خرند. این استراتژی به ویژه مناسب سهام شناور است. همچنین استفاده از این نوع معامله به استراتژی درست و توانایی پیش‌بینی نوسانات قیمت نیاز دارد.

اسکالپینگ در معاملات بازارسازی

در معاملات اسکالپ بازارسازی (Market-Making) اسکالپر به صورت همزمان، یک قیمت خرید و فروش مشخص را پیشنهاد می‌دهد. این معامله عموما زمانی رخ می‌دهد که یک سهام بدون تحرکات قیمتی زیاد ردیابی شود. این روش به آگاهی و تجربه زیادی نیاز دارد؛ چرا که معامله‌گران اسکالپ باید با بازارسازان (Market Makers) دیگر به رقابت بپردازد.

چطور یک اسکالپ تریدر باشیم؟

استفاده از استراتژی اسکالپ نیازمند برخورداری از مهارت‌های ذهنی بالا است. نظم، دقت، قدرت تصمیم‌گیری در لحظه، محاسبات ذهنی و واکنش سریع از جمله این مهارت‌ها هستند. اسکالپرها افرادی خستگی‌ناپذیر و مقام هستند که می‌توانند ساعت‌ها روبروی مانیتور رایانه خود بنشینند و با دقت و سرعت بالا وارد موقعیت‌های معاملاتی شوند و یا از آن‌ها خارج شوند. در ادامه به ذکر چند نکته مهم برای اسکالپرهای مبتدی می‌پردازیم:

  • اسکالپرها باید با روند بازار و قدرت روند آشنایی داشته باشند
  • اسکالپرها باید به طور مداوم مجموع هزینه کمیسیون معامله‌های خود را محاسبه کنند
  • اسکالپرها کم کم می‌توانند تعادلی مناسب بین معاملات کوتاه‌مدت و بلند مدت خود ایجاد کنند
  • اسکالپرها برای موفقیت در معاملات باید با مبانی تجزیه و تحلیل تکنیکال آشنا باشند
  • اسکالپر باید به اصول فعالیت خود در بازه‌های زمانی کوتاه پای‌بند باشد
چطور یک اسکالپ تریدر باشیم؟

با سودهای جزئی به سودی کلان برسید

در تمامی بازارهای مالی، قیمت، همواره با تحرکات جزئی متعددی روبرو می‌شود. استراتژی اسکالپ، از این رفتار قیمت در بازه‌های زمانی کوتاه، فرصت‌هایی برای سودآوری ایجاد می‌کند. معامله‌گران اسکالپ از یک‌سو می‌کوشند تعداد دفعات سودآوری با سودهای اندک را در یک روز افزایش دهند، و از سوی دیگر تلاش می‌کنند، تعداد دفعات مواجهه با ضرر را کاهش دهند.

ورود به معاملات بورس همواره نیازمند آگاهی از انواع اندیکاتورهای بورس و روش نصب و استفاده از آن‌ها است. اندیکاتورها ابزارهای بررسی روند و شاخص‌های بازار و تحرکات قیمت سهام و ارزهای دیجیتال هستند. اگر علاقمند به آزمودن روش اسکالپ به عنوان یک استراتژی معاملاتی هستید، پیشنهاد می‌کنیم برای آگاهی از انواع اندیکاتور، روش کار و استفاده از آن‌‎ها در استراتژی‌هایی چون اسکالپ به سایت جامع و مرجع اندیکاتور بورس مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *