ارز دیجیتال استلار | آشنایی کلی با رمزارز استلار و جزئیات شبکه آن

سال‌های زیادی است که ارزهای دیجیتال در دنیای اینترنت حضور دارند و هر چند وقت یکبار یک رمزارز جدید به دنیای ارزهای رمزنگاری شده اضافه می‌شود. ارز دیجیتال استلار یکی دیگر از کوین‌های جدیدی است که شاید شناخت کافی نسبت به آن نداشته باشید ولی در سال‌های اخیر نام مناسبی برای خود دست و پا کرده است.

بازار رمزارزها در دهه گذشته به یک محیط مناسب برای سرمایه گذاری تبدیل شده است. با شناخت کافی نسبت به این ارزهای مجازی می‌توان سود مناسبی از بازار رمزارزها کسب کرد. برای مثال پادشاه رمز ارزها یعنی بیت کوین در تاریخچه کاری خود سابقه درخشانی از سودآوری رمزارزها را نشان می‌دهد.

ارز دیجیتال استلار-1

 

اکنون می‌توانید مقاله ماینینگ چیست؟ چگونه ارزهای دیجیتال را استخراج کنیم؟ را مطالعه کنید

 

بیت کوین نشان داد که سرمایه گذاری‌های حتی اندک روی ارزهای دیجیتال می‌تواند شما را به میلیونرهای دنیا تبدیل کند. ارز دیجیتال استلار هم شاید بتواند در بازار پر تلاطم ارزهای رمزنگاری شده خودی نشان دهد و سرمایه گذاران خود را به ارتفاعات ثروت برساند. با مطالعه این مطلب به تمامی سوالات شما درباره رمزارز استلار پاسخ داده خواهد شد. برخی از این سوالات پرتکرار عبارتند از:

  • ارزدیجیتال استلار چیست؟
  • چه کسی استلار را ساخته است؟
  • تاریخچه کوین استلار چیست؟
  • استلار چه هدفی دارد؟

 

اکنون می‌توانید مقاله بیت کوین کش | همه چیز درباره فرزند خوانده بیت کوین را مطالعه کنید

 

ارز دیجیتال استلار چیست؟

استلار (Stellar) جزو شبکه‌های همتا به همتا به شمار می‌رود و همانند بیت کوین کاملا غیر متمرکز است. غیرمتمرکز بودن ارز دیجیتال استلار به این معناست که از بستر فوق امن بلاکچین (Blockchain) استفاده می‌کند. در  شبکه جهانی بلاکچین هیچ وابستگی خاصی به یک نهاد و سازمان وجود ندارد. این امکان باعث می‌شود که تمام جزئیات تراکنش‌ها در بستر بلاکچین و دفتر عمومی کل ثبت شود. به همین دلیل هر کسی می‌توانند تمام جزئیات تراکنش‌ها را مشاهده کند.

ارز دیجیتال استلار چیست؟

 

مقاله کسب بیت کوین رایگان – آشنایی با 10 روش رسیدن به بیت کوین را حتما مطالعه نمایید

 

به طور مثال جزئیات تراکنش‌های ارز دیجیتال استلار به جایی اینکه در یک مرکز مشخص مثل موسسه‌های مالی ثبت شود. مانند حلقه‌های زنجیر روی سرورهای مختلف قرار می‌گیرد. در این شبکه تمام تصمیمات و تراکنش‌ها تحت نظر پروتکل اجماع استلار انجام می‌شود. پروتکل به مجموعه قوانینی گفته میشود که همه‌ی اعضای در یک شبکه موظف به رعایت آن‌ها هستند.

استلار از سیستم ثبات کار یا Proof of Work استفاده نمی‌کند. این همان سیستمی است که در شبکه بیت کوین مورد استفاده قرار می‌گیرد. استلار به جای این سیستم از سیستم اختصاصی خود به نام پروتکل توافقی استلار یا SCP استفاده می‌کند. به همین دلیل تمامی تراکنش‌ها از طریق این سیستم انجام می‌شوند. در بیت کوین به ماینرها به ازای تایید تراکنش‌ها پاداش داده می‌شود، اما قضیه در استلار اندکی متفاوت است. در استلار وظیفه‌ی تایید تراکنش‌ها بر عهده گره‌های تایید یا سرورها است.

سرورها با اجرای نرم افزار هسته استلار یا Stellar core این کار را انجام می‌دهند. نرم افزار هسته استلار نقش بزرگی در شبکه استلار ایفا می‌کند. گره‌ها بر روی شبکه استلار باید به اجماع و تراکنش‌ها مورد تایید  و معتبر برسند. انجام این کار فقط با نرم افزار هسته استلار قابل انجام است.

ارز دیجیتال استلار-3

 

حتما مقاله ترید ارز دیجیتال – معامله ارزهای دیجیتال چگونه انجام می‌شود؟ را مشاهده کنید

 

سازنده ارز دیجیتال استلار کیست؟

اگر اطلاعات کافی راجع به ارزهای دیجیتال داشته باشید، احتمالا نام کوین ریپل برای شما آشنا خواهد بود. اگر اندکی درباره نحوه کار ارز دیجیتال استلار تحقیق کنید، متوجه خواهید شد که ارز دجیتال استلار و ریپل شباهت‌های بسیار زیادی به هم دارند و نحوه کار آن‌ها تقریبا مثل هم است. نتیجه‌ای که شما گرفته‌اید کاملا درست است و این نگاه تیزبین را باید ستایش کرد. کارکرد ریپل و استلار کاملا شبیه است، زیرا کسی که این دور ارز رمزنگاری شده را طراحی کرده، یک نفر است.

آقای جک مک کالب کسی که سابقه بسیار زیادی در زمینه ساخت ارزهای دیجیتال دارد. جک مک کالب بنیان گذار اصلی و ارشد ریپل بود، اما به خاطر مشکلاتی که با تیم سازنده پیدا کرد، از تیم توسعه ریپل جدا شد. پس از جدایی جک مک کالب از تیم سازنده ریپل، یک تیم شخصی دور هم جمع کارد تا بتواند ارز دیجیتال استلار را بسازد.

 

تاریخچه ارز دیجیتال استلار

سال 2014 بود که جک مک کالب پس از جدایی تیم قبلی خود، رمز ارز ریپل را ایجاد کرد. سال بعد یعنی 2015 اولین کد نوشته شده استلار را معرفی کردند و این رمزارز به طور رسمی به دنیای ارزهای دیجیتال وارد شد. استلار در گذشته و تاریخچه خود کشمکش‌های قانونی بسیاری را تجربه کرده است. میزان شباهت استلار با ریپل در اولین نسخه این رمزارز  به حدی زیاد بود که تیم سازنده ریپل معترض شدند. به همین دلیل مالکان ریپل و استلار وارد یک رقابت اساسی در دادگاه‌ها شدند.

تاریخچه ارز دیجیتال استلار

این شکایات تقریبا  به نفع ریپل به پایان رسید و تیم سازنده استلار مجبور شد که تغییراتی را در ارز دیجیتال خود ایجاد کنند. در پایان سال 2015 بود که الگوریتم جدیدی برای استفاده از استلار معرفی شد و تیم سازنده مجبور شد که دوباره استلار را کدنویسی کند.

 

پیشنهاد می کنم مقاله رمز ارز بیت کوین | همه چیز در مورد رمز ارز بیت کوین را مطالعه کنید

 

چرا ارز دیجیتال استلار ساخته شد؟

هدف کلی ارزهای دیجیتال تقریبا مشابه به هم است و استلار از این قاعده مستثنا نیست. تمامی سازندگان ارزهای دیجیتال علاقه دارند که رمزارز آن‌ها برای تبادلات بانکی و مالی بین موسسه‌های مالی مختلف استفاده شود. جک مک کالب هم دقیقا چنین آرزویی در ذهن خود داشت و می‌خواست که ریپل به یک کوین پرکاربرد برای انجام معاملات تبدیل شود.

ارز دیجیتال استلار هم به وجود آمد تا همین آرزوی آقای جک مک کالب را برآورده کند و معاملات مالی را بتوان با سریع‌ترین زمان ممکن و هزینه مقرون به صرفه انجام داد. محیط امن بلاکچین و سرعت بالای انجام تراکنش‌ها کمی جک مک کالب را به این آرزو نزدیک کرده است. استلار در شبکه غیرمتمرکز بلاکچین می‌تواند در یک بازه زمانی کوتاه هزاران تراکنش را انجام دهد.  به همین دلیل است که استلار به یکی از محبوب‌ترین ارزهای دیجیتال تبدیل شده است.

چرا ارز دیجیتال استلار ساخته شد؟

 

اکنون می‌توانید مقاله استخراج بیت کوین با کامپیوتر خانگی – صفر تا صد ماینینگ خانگی را ببینید

 

نحوه کار استلار در بلاکچین

به طور کلی تمامی رمزارزها در شبکه جهانی بلاکچین به صورت یکسان کار می‌کنند. بلاکچین یک شبکه جهانی بسیار بزرگ و فوق العاده قدرتمند است که هیچ راه نفوذی به آن وجود ندارد. تمامی اطلاعات در این شبکه به صورت شفاف توسط تمامی اعضای شبکه قابل مشاهده است و هیچ کسی نمی‌تواند تغییراتی در اسناد و مدارک ایجاد نماید. به همین دلیل بسیاری از سیستم‌های مالی دنیا از بستر بلاکچین برای اسناد خود استفاده می‌کنند تا میزان فساد مالی را کاهش دهند.

استلار  هم در شبکه جهانی بلاکچین حضور دارد تا بتوان در یک بستر بسیار امن و پرسرعت تراکنش‌های مالی خود را انجام دهد. هدف اصلی استلار این است که با مقرون به صرفه‌ترین شیوه ممکن و با نهایت امنیت معاملات مالی را انجام دهد. همچنین استفاده از بستر بلاکچین این امکان را می‌دهد تا معاملات با سرعت بسیار زیادی انجام شود.

 

پروتکل اجماع استلار

در ابتدای کار استلار، این رمز ارز به عنوان زیرمجموعه‌ای از پروتکل ریپل معرفی شد. از آنجایی که استلار اهدام مشخصی دارد و می‌خواهد که مشکلات گوناگونی را حل کند، باید تغییراتی پیدا می‌کرد. همین دلیل در هنگام نحوه رمزنگاری این کوین به نام استلار معرفی شد. اما با این اتفاق مشکلی پیش آمد که نحوه رمزنگاری و شبکه استلار با یکدیگر اشتباه گرفته می‌شد. به همین دلیل نام Lumens برای کوین استلار انتخاب شد تا جلوی این اتفاق گرفته شود. استلار به دلیل استفاده از بستر بلاکچین قابلیت‌های ویژه‌ای پیدا کرده است که به شرح زیر می‌باشد.

  • استفاده از پروتکل اجماع
  • دیتابیس باز و غیرمتمرکز مانند بیت کوین
  • استفاده از توکن Lemuns که به ختصار ان را با نام XLM هم می‌شناسند
  • سرعت بالا در انجام تراکنش که به استلار این اماکن را می‌دهد در باز سه تا پنج ثانیه هزاران تراکنش را با موفقیت انجام دهد

 

چرا استلار آنقدر محبوب شده است؟

تمام اتفاقاتی که در یک بانک عادی اتفاق می‌افتد، در شبکه استلار وجود دارد. اما وجود برخی ویزگی باعث شده است که استلار محبوبیت بسیاری بین مردم پیدا کند. با استفاده از استلار تمام تراکنش‌ها در یک شبکه غیرمتمرکز و امن صورت می‌پذیرد. تراکنش‌ها با استلار و با کمترین هزینه و بیشترین سرعت انجام می‌‌شود.

انجام معاملات به شیوه‌های سنتی همیشه با ریسک و هزینه بیشتری همراه است. در طول تاریخ موارد بسیار زیادی وجود داشته است که افراد قدرتمند در نظام سرمایه‌داری با انجام ترفندهای گوناگون قصد سودآوری بیشتری با از بین بردن سرمایه مردم عادی داشته‌اند. با پیاده‌سازی استلار در بستر بلاکچین دیگر امکان چنین توطئه‌هایی به صفر می‌رسد. معاملات و تمامی اسناد و مدارک مالی در بستر بلاکچین با بیشترین میزان شفافسازی ثبت می‌شوند. همچنین غیر متمرکز بودن استلار باعث می‌‌شود که شرکت‌ها و موسسه‌های مالی دیگر توان ایجاد تغییر در روند معاملات بازار نداشته باشند. ارز دیجیتال استلار امده است که به تمامی مشکلات در سیستم‌های مال سنتی پایان دهد.

چرا استلار آنقدر محبوب شده است؟

استلار انگیزه دارد تا با فقر در سراسر جهان مبارزه کنند. شبکه جهانی استلار توسط تمامی افراد قابل استفاده است، به همین دلیل باعث ایجاد فرصت و افزایش قابلیت‌های فردی می‌شود. با حمایت مردم از این ارز رمزنگاری شده، انجام معاملات ساده‌تر از قبل خواهد شد و دیگر محدودیتی وجود نخواهد داشت.

 

مقاله بیت کوین اتم چیست – آشنایی با یکی از هاردفورک‌های بیت کوین را ببینید

 

عامل اصلی ارزش ارز دیجیتال استلار

شاید این سوال برای شما پیش آمده باشد که چرا ارزش بیت کوین انقدر زیاد است و سایر ارزهای دیجیتال قیمتی به مراتب کمتر از بیت کوین دارند؟ عرضه و تقاضا در تمامی بازارها نقش پررنگی در ارزش‌گذاری کالا و خدمات بازی می‌کند. در بازار ارزهای دیجیتال هم دقیقا چنین واقعیتی برقرار است و بیت کوین به دلیل شهرت جهانی به چنین رتبه‌ای در دنیا دست پیدا کرده است.

شبکه استلار، یک شبکه جهانی و بسیار گسترده است که توانایی این را دارد در هر لحظه صدها ارز و توکن را در خود جا به جا نماید. هرچقدر که میزان شهرت استلار در جامعه بیشتر شود، احتمال موفقیت و افزایش ارزش استلار هم بالا می‌رود.

Lumen یا همان XML کوینی است که در شبکه استلار معامله می‌شود. به طور کلی پیش‌بینی کردن قیمت ارزهای دیجیتال کار بسیار سختی است، به همین دلیل امکان حدس زدن اینکه لومن در آینده چقدر رشد می‌کند، اصلا کار ساده‌ای نخواهد بود. همه چیز به استقبال و پذیرش این رمزارز توسط مردم بستگی دارد. اما زمانی که جای پای این رمز ارز در بین ارزهای محبوب مردم محکم شود، افزایش ارزش دیگر به صورت درصدی نیست و ممکن است تا چندین برابر ارزش کوین استلار افزایش پیدا کند.

عامل اصلی ارزش ارز دیجیتال استلار

 

امنیت شبکه استلار در برابر حملات سایبری

به سابقه استلار که نگاه می‌کنیم، هیچ موردی به عنوان هک یا نفوذ هکرها به شبکه استلار ثبت نشده است. پس می‌توان این نتیجه را گرفت که شبکه استلار در مقابل حملات سایبری و نفوذ، امنیت بسیار مناسبی دارد. در هنگام انجام تراکنش در شبکه استلار هزینه بابت تامین امنیت شبکه دریافت می‌شود. استلار با این مبلغ شبکه خود را از حملات DDoS حفظ می‌کند.

شرکت‌های بزرگ همیشه برای استفاده از ارزهای دیجیتال بی گدار به آب نمی‌زنند. زمانی که شرکت بزرگی به نام IBM از این رمزارز استفاده می‌کند، یعنی استلار امتحان خود را از بابت امنیت شبکه پس داده است. همچنین پیاده سازی شبکه استلار در بستر بلاکچین، امکان نفوذ و هک را تا میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد. تا به امروز هکری وجود نداشته که بتواند به امنیت شبکه بلاکچین خدشه‌ای وارد کند.

 

مزایای استفاده از ارز دیجیتال استلار

همانطور که در ابتدای مطلب گفته شد، در دنیای اینترنت ارزهای بسیاری وجود دارند که روزانه بین کاربران مباده می‌شوند. مزایا و معایب این رمزارزها هستند که میزان محبوبیت را بین مردم مشخص می‌کند. رمزارز استلار به دلیل مزایای خوبی که دارد به سرعت توانسته است که نظر مردم سراسر دنیا را به خود جلب کند. برخی از این مزایا به شرح زیر است:

  • سرعت بالای تراکنش‌ها: استلار توانایی این را دارد که در هر ثانیه بیش از 2000 تراکنش را انجام دهد و می‌تواند هر پنج ثانیه تراکنش‌ها را تایید کند
  • کارمزد کم انجام تراکنش: به دلیل اینکه زمان انجام تراکنش در استلار پایین است، هزینه کارمزد هم کاهش پیدا می‌کند
  • استفاده از فناوری روز: استفاده استلار از بستر بلاکچین، امکان ایجاد قراردادهای هوشمند و امضای چندگانه را در اسناد مالی ایجاد کرده است
  • عدم وابستگی به یک شرکت خاص: غیرمتمرکز بودن استلار باعث می‌شود که هیچ وابستگی به یک شرکت و سازمانی وجود نداشته باشد

 

استلار با چه مشکلاتی دست و پنجه نرم می‌کند؟

استلار رقبای بسیار قدرتمندی دارد، به همین دلیل حفظ قدرت و پیشرفت را برای آن سخت می‌کند. از آنجایی که ریپل و استلار ساخته یک نفر هستند، به خوبی نقاط ضعف خود را می‌شناسند و ممکن است رقابت میان این دو کمی مشکل شود. برای مثال پروتکل پرداخت ریپل به یک مانع سخت برای پیشرفت استلار تبدیل شده است. همچنین روش‌های سنتی هم با ایجاد قابلیت‌های جدید سعی می‌کنند فضای پیشرفت را برای ارزهای دیجیتال تنگ کنند.

از دیگر مشکلاتی استلار دارد و ممکن است با سلیقه کاربران جور نباشد، این است که در هنگام انجام تراکنش با ارز دیجیتال استلار با محدودیت‌های خاصی مواجه شوند. برای مثال کاربرانی که قصد انجام تراکنش را دارند باید حداقل 20 کوین Lumen در کیف پول الکترونیکی خود داشته باشند. برای افرادی که قصد دارند کمتر از این میزان سرمایه گذاری کنند، چنین محدودتی مشکل ساز خواهد شد.

 

چگونه استلار را خریداری کنیم؟

از آنجایی که استلار یک شهرت جهانی برای خودش دست و پا کرده است، صرافی‌های سراسر دنیا ارزهای دیجیتال استلار را خرید و فروش می‌کنند. در این بخش از مطلب برخی از صرافی‌های معروف فروش استلار را معرفی می‌کنیم.

  • صرافی کراکن Kraken
  • صرافی کوین بیسCoinBase
  • صرافی بیت فینکس Bitfinex
  • صرافی کوین چکCoinCheck

 

ذخیره استلار در کیف پول‌های الکترونیکی

استلار همانند سایر ارزهای دیجیتال قابلیت ذخیره سازی در کیف پول‌های الکترونیکی را دارند. در این بخش از مطلب با معرفی چند کیف پول الکترونیکی همراه شما هستم که امکان ذخیره سازی ارز دیجیتال استلار در آن‌ها وجود دارد.

ذخیره استلار در کیف پول‌های الکترونیکی

 

کیف پول رسمی استلار

شبکه استلار نرم افزار دسکتاپی را معرفی کرد که با نصب آن روی کامپیوترهای شخصی می‌توان کوین‌های لمون را به راحتی ذخیره سازی کنید. به طور کلی نرم افزارهای رسمی انتخاب بسیار مناسبی برای ذخیره سازی یک کوین خاص هستند. کیف پول رسمی استلار بر روی ویندوز، مک و لینوکس به سادگی قابل نصب است و همه افراد می‌توانند از ان استفاده کنند.

 

کیف پول الکترونیکی Ledger

کیف پول‌های سخت افزاری معمولا طرفدارهای خاص خودشان را دارند و بسیاری از افراد آن‌ها را برای ذخیره سازی ارزهای مجازی انتخاب می‌کنند. کیف پول سخت افزاری لجر قیمت نسبتا بالایی دارد و ممکن است خرید آن برای همه امکان پذیر نباشد.

کیف پول الکترونیکی Ledger

 

کیف پول بلاکچین

این کیف پول جزو قدیمی‌ترین کیف پول‌های الکترونیکی است و سابقه بسیار درخشانی از لحاظ امنیتی دارد. از آنجایی که استلار در بستر بلاکچین پیاده سازی شده است، امکان خیره سازی ان بر روی کیف پول الکترونیکی بلاکچین امکان پذیر بوده و کاربران به راحتی می‌توانند ارز دیجیتال استلار را در آن ذخیره کنند. نرم افزار کیف پول بلاکچین بر روی سیستم عامل‌های اندروید، ویندوز، مک و ios به سادگی قابل استفاده است.

 

اتومیک

بسیاری از ایرانیان با کیف پول اتمی یا Atomic wallet آشنایی دارند. در این کیف پول الکترونیکی امکان ذخیره استلار به سادگی مهیا است و کاربران می‌توانند کوین‌ها خود را روی این کیف پول الکترونیکی ذخیره کنند. اتومیک نرم افزار کیف پول الکترونیکی خود را سازگار با بیشتر سیستم عامل‌های طراحی کرده تا کاربران روی دستگاه‌های مختلف از آن استفاده کنند.

اتومیک

 

سخن پایانی

بازار ارزهای دیجیتال و همچنین ارز دیجیتال استلار همیشه با نوسانات شدیدی مواجه شده است که برخی از افراد سهیم در بازار سود و برخی دیگر کل سرمایه خود را از دست داده‌اند. اما دیگر زمان آن رسیده که ارزهای دیجیتال جایگزین شیوه‌های معاملاتی سنتی شوند. ارز دیجیتال استلار با ورود خود به این بازار سعی کرده است جایگاه مناسبی بین ارزهای دیجیتال پیدا کند و تا حدود زیادی نیز در این کار موفق بوده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *