روش های ارسال سفارش در بورس – معاملات آنلاین و آفلاین

روش های ارسال سفارش در بورس به صورت کلی به دو نوع برخط (آنلاین) و اینترنتی (آفلاین) تقسیم می‌شود. برای خرید و فروش سهام در بورس، به مواردی مثل کد بورسی و عضویت در یک سامانه معاملاتی کارگزار بورس نیاز است. با به دست آوردن این موارد می‌توانید از هر کدام از روش های ارسال سفارش در بورس که بیشتر با شرایط شما هماهنگی دارد استفاده کنید.  در این مطلب انواع روش های ارسال سفارش در بورس را بررسی می‌کنیم.

روش های ارسال سفارش در بورس

پیشنهاد ویژه : اندیکاتورهای کاربردی بورس

این روش‌ها برای دسته‌های مختلفی از مشتریان طراحی شده‌اند. معامله‌گرانی که از قواعد و شرایط بازار آگاه بوده و شناخت بالایی نسبت به بازارهای مالی داشته باشند، می‌توانند با استفاده از سامانه معاملاتی برخط سفارش‌های خود را ارسال کنند.

در مقابل سامانه معاملاتی اینترنتی برای معامله‌گرانی طراحی شده که شناخت کمی از بازارهای مالی دارند و در خطر از دست دادن سرمایه به خاطر اشتباه در معامله قرار دارند. با استفاده از این روش آنها سفارش خود را برای کارگزار یا بروکر ارسال می‌کنند. سپس کارگزار که شناخت بالایی از بازارها و روش معامله در آنها دارد، این سفارش را وارد هسته اصلی سفارشات می‌کند.

خرید و فروش سهام در بورس از کجا شروع می‌شود؟

برای انجام معامله در بورس تهران و خرید و فروش سهام در آن، اولین چیزی که نیاز دارید ثبت نام در «سامانه جامع اطلاعات مشتریان» یا سجام است.

کد سجام

در حال حاضر هر نوع ارائه خدمات به مشتریان حقیقی یا حقوقی بازارهای مالی فقط در صورتی انجام می‌شود که در سامانه سجام ثبت نام کرده و کد سجام را دریافت کرده باشند. برای دریافت کد سجام باید وارد وبسایت این موسسه شده و در آن ثبت نام کنید. انجام این کار در چند مرحله و با ارائه مدارک هویتی شما انجام می‌شود.

کد سجام

بعد از ثبت نام در سامانه سجام، یک کد تائید از سجام دریافت می‌کنید. حالا نوبت احراز هویت شما در این سامانه می‌رسد. به دو روش می‌توانید مراحل احراز هویت خود را انجام دهید: الکترونیکی، و حضوری.

اگر تمایل به کار با برنامه متاتردر دارید آموزش نصب نرم افزار متاتریدر 5 بر روی کامپیوتر را مطالعه کنید

احراز هویت الکترونیکی سجام

برای احراز هویت به روش الکترونیکی باید به اپلیکیشن‌هایی که این خدمات را ارائه می‌دهند رجوع کنید. با نصب این اپلیکیشن‌ها روی گوشی موبایل خود می‌توانید وارد بخش «احراز هویت سجام» شده و مطابق دستورالعمل آنها عمل کنید.

برای احراز هویت الکترونیکی باید شماره تلفن به نام فردی باشد که قصد احراز هویت دارد. بعد از وارد شدن به بخش احراز هویت سجام، باید کد ملی و کد تائید سامانه سجام را وارد کنید. بعد از این کار یک کد تائید 5 رقمی به شماره تلفن شما ارسال می‌شود. با وارد کردن این کد فرایند احراز هویت شما شروع می‌شود.

در مرحله بعد لازم است مبلغ 10.000 تومان کارمزد احراز هویت الکترونیکی را واریز کنید. بعد از پرداخت موفقیت‌آمیز این مبلغ، روی دکمه «بازگشت به فرایند احراز هویت» ضربه بزنید. در صفحه‌ای که ظاهر می‌شود باید شماره سریال کارت ملی جدید خود، یا اگر شماره پیگیری رسید آن را وارد کنید.

در مرحله بعدی متقاضی باید عکس خود را وارد کند. برای این کار باید امکان دسترسی به دوربین گوشی را به اپلیکیشن مورد نظر بدهید. بعد از این بخش نوبت به نمونه امضا و ارسال یک ویدئو برای احراز هویت می‌رسد. هنگام ضبط ویدئو یک متن از در اپلیکیشن ظاهر می‌شود که متقاضی باید آن را در مقابل دوربین گوشی موبایل خود بخواند.

احراز هویت الکترونیکی سجام

در نهایت تمام اطلاعات متقاضی در یک صفحه نمایش داده می‌شود و از متقاضی خواسته می‌شود در صورت درست بودن آنها گزینه تائید اطلاعات را انتخاب کند. با انتخاب این گزینه، به متقاضی اعلام می‌شود که مراحل ثبت نام و احراز هویت او با موفقیت انجام شده و نتیجه آن بعد از بررسی با پیامک برای او ارسال می‌شود.

پیشنهاد می کنم مقاله نصب متاتریدر 4 بر روی کامپیوتر (MetaTrader 4) را مشاهده کنید

کد بورسی

بعد از دریافت کد سجام نوبت به کد بورسی می‌رسد. کد بورسی یک شناسه منحصر به فرد و تک است که به شخص معامله‌گر اختصاص داده می‌شود. بدون داشتن کد بورسی امکان دسترسی به هیچ یک از روش های ارسال سفارش در بورس را نخواهید داشت. برای گرفتن کد بورسی نیاز به مدارک زیر  است:

  • اطلاعات هویتی (نام و نام خانوادگی، کد ملی، تاریخ تولد)
  • مشخصات فردی (جنسیت، نام پدر، شماره شناسنامه، محل تولد، محل صدور)
  • اطلاعات تماس (محل سکونت، شماره تلفن همراه، شماره تلفن ثابت، کد پستی)
  • اطلاعات شغلی
  • اطلاعات بانکی (نام بانک، شماره حساب، شماره شبا)

مراحل ثبت نام برای دریافت کد بورسی توسط وبسایت کارگزار به صورت الکترونیکی انجام می‌شود. برای انجام این کار کافی است یکی از کارگزاری‌های مورد اعتماد را پیدا کرده و در وبسایت یا دفتر آن، درخواست دریافت کد بورسی دهید. بعد از ارائه اطلاعات به سامانه کارگزاری، یک پیامک تائید برای متقاضی ارسال می‌شود.

اکنون می‌توانید مقاله دلایل زیان در بورس – چرا در بورس ضرر می کنیم؟ را مطالعه نمایید

احراز هویت کد بورسی

هیچ یک از روش های ارسال سفارش در بورس بدون داشتن کد بورسی قابل انجام نیست. برای دریافت کد بورسی باید اطلاعات هویتی که وارد کرده‌اید را مورد تائید و احراز هویت قرار دهید. برای انجام این کار لازم است به یک دفتر پیشخوان دولت مراجعه کنید. مدارک لازم برای احراز هویت کد بورسی شامل موارد زیر است:

  • اصل و کپی شناسنامه
  • اصل و کپی کارت ملی
  • آدرس و مشخصات پستی
  • اطلاعات بانکی
  • کپی آخرین مدرک تحصیلی (اختیاری)

پس از ارائه این مدارک در یک دفتر پیشخوان دولت، فرایند احراز هویت دریافت کد بورسی شما آغاز می‌شود. پس از اتمام این مرحله اغلب ظرف مدت 48 ساعت شما یک کد بورسی از کارگزاری خود دریافت می‌کنید که مانند کد ملی شما، یک شناسه انحصاری است. این شناسه ترکیبی از سه حرف اول نام خانوادگی شما و یک شماره منحصر به فرد پنج رقمی تشکیل می‌شود.

احراز هویت کد بورسی

پس از دریافت کد بورسی می‌توانید با استفاده از سامانه کارگزاری خود با هر یک از روش های ارسال سفارش در بورس سفارش خرید یا فروش بگذارید.

پیشنهاد می کنم حتما مقاله تابلو خوانی در بورس – (آموزش کاربردی تابلو خوانی) را مطالعه کنید

روش های ارسال سفارش در بورس

به صورت کلی روش های ارسال سفارش در بورس به دو دسته معاملات آنلاین (برخط) و معاملات آفلاین (اینترنتی) انجام می‌شود. در ادامه به معرفی هر یک از این روش‌های ارسال سفارش در بورس می‌‌پردازیم.

روش ارسال سفارش آنلاین در بورس

با استفاده از سامانه آنلاین یا برخط بورس می‌توانید سفارش خرید یا فروش خود را به صورت مستقیم به هسته اصلی معاملات بورس منتقل کنید. این سامانه از ساعت 8:30 تا 12:30 روزهای شنبه تا چهارشنبه فعالیت دارد. سفارشات در سامانه آنلاین در این ساعت‌ها ثبت و نهایی می‌شود.

قبل از توضیح این روش لازم است با جزئیاتی که برای ارسال سفارش در بورس مورد نیاز هستند آشنا شویم. معاملات در بورس به صورت حراجی انجام می‌شوند. در این روش هر سفارشی با یک قیمت همراه است. این قیمت پیشنهادی است که خریدار یا فروشنده برای دریافت یا واگذاری یک سهام مشخص ارائه می‌دهد.

هنگام استفاده از سامانه آنلاین، سفارش مشتری مستقیم وارد سامانه شده و خریداران یا فروشندگان به سرعت واکنش مناسب را در برابر آن انجام می‌دهند. در حقیقت یکی از وظایف اصلی یک کارگزاری همین کار، یعنی هماهنگ کردن خریداران با فروشندگان است.

روش ارسال سفارش آنلاین در بورس

از آنجا که ارسال سفارش در بورس به صورت آنلاین به سرعت به سامانه منتقل شده و نهایی می‌شود، داشتن شناخت کافی از بازارهای مالی برای ارسال سفارش از طریق این سامانه ضروری است. دلیل این موضوع قبل از هر چیز به امنیت مالی سرمایه‌گذار بر می‌گردد.

فردی که آشنایی زیادی با روش معامله در این سیستم نداشته باشد ممکن است به اشتباه رقمی را کم یا زیاد وارد کند. این اشتباه می‌تواند منجر به از بین رفتن سرمایه او شود. برای جلوگیری از این مشکل، استفاده از سامانه آنلاین مخصوص کسانی است که اطلاعات مناسبی از بازارهای مالی دارند.

اکنون می‌توانید مقاله نصب متاتریدر 4 روی گوشی موبایل را مشاهده نمایید

نحوه ثبت و ارسال سفارش سامانه آنلاین

بعد از ورود به سامانه بورس و اوراق بهادار تهران، در بخش جستجو، نماد یا بخشی از نام شرکتی را وارد کنید که قصد خرید یا فروش سهام آن را دارید. به این ترتیب می‌توانید وارد صفحه اطلاعات سهام این شرکت شوید. در پایین صفحه سمت راست، می‌توانید اطلاعات سفارشات مختلف این نماد یا سهام را مشاهده کنید.

نحوه ثبت و ارسال سفارش سامانه آنلاین

سفارشات در این بخش به دو دسته سفارش خرید و سفارش فروش تقسیم می‌شود. در قسمت خرید، سفارشات از بیشترین قیمت پیشنهادی در بالا به کمترین قیمت پیشنهادی در پایین می‌رسد. در قسمت فروش این ترتیب بر عکس است و از کمترین قیمت پیشنهادی در بالا به بیشترین قیمت پیشنهادی در پایین می‌رسد.

در صورتی که یک سهام خاص فروشندگان زیادی داشته باشد و خریداران زیادی نداشته باشد، یا بر عکس خریداران زیادی داشته باشد و فروشندگان زیادی نداشته باشد، صف سهم به وجود می‌آید. به این ترتیب سفارشاتی که اولویت زمانی داشته باشند مقدم بر سفارشات دیگر نمایش داده می‌شوند.

تاثیری که این اتفاق بر سفارش می‌گذارد مهم است. در صورتی که صف خرید یک سهام وجود داشته باشد موقع ارسال سفارش خرید یا فروش باید «حداکثر قیمت مجاز» را وارد کنید. در صورتی که صف فروش یک سهام وجود داشته باشد موقع ارسال سفارش خرید یا فروش باید «حداقل قیمت مجاز» را وارد کنید.

نحوه ثبت و ارسال سفارش سامانه آنلاین

هنگامی که شما قصد خرید یک سهام را دارید کافی است به بهترین پیشنهاد توجه کنید و در سفارش خود از همان قیمت استفاده کنید. به این ترتیب با ارسال سفارش شانس بسیار زیادی پیدا می‌کنید تا در اسرع وقت سهام مورد نظر خود را خریداری کنید. زمانی هم که قصد فروش سهام داشته باشید می‌توانید با توجه به پیشنهادات خریداران، قیمتی پیشنهاد کنید که خریداران به سرعت با آن ارتباط برقرار کنند.

پیشنهاد می کنیم از فیلترهای کاربردی دیده بان بازار بورس استفاده نمایید. این مجموعه شامل بیش از 500 فیلتر کاربردی می باشد. 

روش ارسال سفارش آفلاین در بورس

روش آفلاین یکی دیگر از روش های ارسال سفارش در بورس است. سامانه اینترنتی سفارش بورس که تحت عنوان سامانه آفلاین نیز شناخته می‌شود سفارشات مشتری را به کارگزاری منتقل می‌کند. این سامانه مناسب افرادی است که آشنایی زیادی با بازارهای مالی ندارند.

افراد زیر 18 سال، و کسانی که مدرک تحصیلی دیپلم ندارند می‌توانند از سامانه آفلاین استفاده کنند. آنها در خطر از دست دادن سرمایه مالی خود به واسطه اشتباه هستند. با استفاده از سامانه آفلاین آنها می‌توانند سفارشات خود را در سامانه کارگزاری وارد نمایند. بعد کارگزاری اقدام به بررسی سفارش می‌کند و در صورتی که مشکلی وجود نداشت، آن را وارد هسته اصلی معاملات بورس می‌کند.

در روش ارسال سفارش آفلاین در بورس، مشتری وارد سامانه کارگزار شده و سفارش خود را در آنجا ارسال می‌کند. کارگزار این سفارش را بررسی می‌کند و در صورتی که مشکل و اشتباهی در آن پیدا نکرد، آن را در سامانه آنلاین ثبت می‌کند.

به این ترتیب تفاوت روش آفلاین و آنلاین در این است که در روش آفلاین، مشتری دسترسی به سامانه آنلاین ندارد. به عبارت دیگر او سفارش خود را به شکل یک تقاضا به کارگزاری تحویل می‌دهد. کارگزاری که دسترسی مستقیم به سامانه آنلاین دارد، این تقاضا را بررسی و به صورت سفارش در سامانه آنلاین ثبت و ارسال می‌کند.

پیشنهاد می کنیم مقاله استراتژی معاملاتی در بورس ایران – استراتژی معاملاتی چیست؟ را بخوانید. 

نحوه ثبت و ارسال سفارش سامانه آفلاین

از آنجا که هر یک از کارگزاری‌ها برای خود وبسایت و سامانه خاص خود را دارند، نحوه ثبت و ارسال سفارش در آنها ممکن است کمی با هم تفاوت داشته باشد. به هر ترتیب برای ایجاد سفارش جدید باید روی دکمه «درخواست خرید» یا «درخواست فروش» کلیک کنید. بعد از این کار در پنجره جدیدی که باز می‌شود اطلاعاتی مثل نماد سهام، نوع درخواست، اعتبار درخواست و تاریخ اعتبار را وارد می‌کنید.

در بخش نماد به سادگی نماد یا بخشی از نام شرکتی را وارد می‌کنید که قصد معامله سهام آن را دارید. در بخش نوع درخواست باید نوع معامله مورد نظر خود را وارد کنید. برای مثال با انتخاب گزینه «سرمایه و قیمت روز» می‌توانید میزان سرمایه مورد نظر خود را وارد کنید و تعداد سهامی که می‌توانید مورد خرید یا فروش قرار دهید را ارائه کنید. سپس در بخش اعتبار درخواست مشخص می‌کنید که سفارش شما تا چه زمانی معتبر خواهد بود. در صورتی که گزینه «باز» را انتخاب کنید سفارش شما فعال باقی خواهد ماند.

نحوه ثبت و ارسال سفارش سامانه آفلاین

سفارش آفلاین خود را می‌توانید در هر ساعتی از شبانه روز که مایل باشید وارد کنید. این سفارش برای نهایی شدن و انجام معامله باید به سامانه آنلاین یا برخط معاملات بازار بورس اوراق بهادار منتقل شود. این کار توسط کارگزاری و در بین ساعت‌های 8:30 تا 12:30 روزهای شنبه تا چهارشنبه انجام می‌شود.

همچنین می‌توانید مقاله نصب متاتریدر 5 روی گوشی موبایل را مطالعه نمایید

روش های ارسال سفارش در بورس چه فرقی با هم دارند؟

در روش ارسال سفارش آنلاین کاربر مستقیما سفارش معامله خود را وارد هسته معاملاتی بورس می‌کند. به این ترتیب سرعت انجام معامله در این روش بیشتر از روش آفلاین است. این موضوع همچنان که می‌تواند در موارد زیادی به کمک معامله‌گر بیاید، در مواردی نیز می‌تواند باعث ضرر معامله‌گر شود.

برای مثال کافی است معامله‌گر یکی از قیمت‌ها را به اشتباه وارد کند. در مقابل، در صورتی که معامله‌گر به روش معامله و سفارش‌گذاری مسلط باشد، می‌تواند به سرعت و پیش از هر گونه تغییر در قیمت معامله خود را انجام دهد. ارسال سفارش آنلاین فقط در محدوده زمانی 8:30 صبح تا 12:30 ظهر و در روزهای شنبه تا چهارشنبه انجام می‌شود. سامانه آنلاین در روزهای تعطیل بسته است.

روش ارسال سفارش آفلاین به روشی گفته می‌شود که در آن معامله‌گر سفارش خود را برای کارگزار ارسال می‌کند. کارگزار آن را بررسی می‌کند و در صورتی که مشکلی در آن وجود نداشته باشد، آن را به شکل سفارش در سامانه آنلاین ثبت می‌کند. به این ترتیب در روش سفارش آفلاین یک واسطه وجود دارد و آن هم شخص یا شرکت کارگزاری است که مشتری به او اعتماد دارد.

در این روش مشتری تمام اطلاعات و مشخصات سفارش آنلاین را وارد می‌کند. از نظر کارمزد، قیمت، و نوع سهام هیچ تفاوتی بین دو روش ارسال سفارش آنلاین و آفلاین وجود ندارد. از آنجا که سفارشات آفلاین باید توسط کارگزار به سامانه آنلاین منتقل شوند، فعالیت سامانه آفلاین از نظر زمانی محدودیتی ندارد. افراد می‌توانند در هر ساعتی از شبانه روز سفارشات خود را در آن ارسال کنند.

پیشنهاد ویژه: اندیکاتورهای خرید و فروش

سخن پایانی

در این مطلب از سایت اندیکاتور بورس با موضوع روش های ارسال سفارش در بورس با شما همراه بودیم. روش های ارسال سفارش در بورس به دو روش آنلاین و آفلاین تقسیم می‌شود. برای استفاده از هر دو این روش‌ها به کد سجام و کد بورسی نیاز است. در این مطلب روش درخواست و دریافت این موارد را توضیح دادیم. با دریافت این موارد در صورتی که فرد بیشتر از 18 سال سن داشته باشد و اطلاعات مناسبی در مورد روش کار بورس و بازارهای مالی داشته باشد، می‌تواند وارد سامانه معاملات آنلاین یا برخط بورس اوراق بهادار شود. با استفاده از این سامانه افراد می‌توانند سفارشات خرید و فروش خود را مستقیم به خریدران و فروشندگان عرضه کنند و به سرعت معامله مورد نظر خود را انجام دهند.

در صورتی که فرد زیر سن قانونی یا کمتر از 18 سال سن داشته باشد، یا اطلاعات مناسبی در مورد روش های ارسال سفارش در بورس و بازارهای مالی نداشته باشد، باید از سامانه ارسال سفارش اینترنتی که تحت عنوان آفلاین هم شناخته می‌شود استفاده کند. روش سفارش‌گذاری در این سامانه تفاوت چندانی با سفارش‌گذاری در سامانه آنلاین ندارد. تفاوت اصلی اینجا است که سامانه آفلاین محلی برای ارتباط بین مشتری و کارگزار او است.

به این ترتیب مشتری سفارش خود را در سامانه آفلاین وارد می‌کند تا کارگزار آن را بررسی و نهایی کند. بعد کارگزار به بررسی سفارش می‌پردازد و در صورتی که مشکلی وجود نداشته باشد، آن را وارد سامانه آنلاین می‌کند. از جمله مزایای روش ارسال سفارش آفلاین این است که محدودیت زمانی مشخصی ندارد و مشتری می‌تواند در هر ساعتی سفارش خود را ارسال کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *